Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Noskaidroti Latvijas labākie sieviešu vokālie ansambļi

EasyGet.lv, 15.05.2012. 15:11

Pagājušajā sestdienā, 12.maijā Engures novada Smārdes pamatskolā pirmo reizi notika Latvijas Sieviešu vokālo ansambļu konkurss, kurā tika noskaidroti labākie ansambļi trīs kategorijās, informē KNMC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.
Noskaidroti Latvijas labākie sieviešu vokālie ansambļi

Mazo vokālo grupu kategorijā visaugstāko vērtējumu saņēma Rēzeknes novada Bērzgales kultūras nama vokālais ansamblis „Knifs" Guntas Kuzminas vadībā.

Ķekavas kultūras nama jauniešu vokālais ansamblis „Jūti" (vadītājs Jānis Strazdiņš) atzīts par labāko starp vokālajiem ansambļiem ar dalībnieku skaitu no 7 līdz 12 dziedātājām, savukārt senioru sieviešu vokālo ansambļu kategorijā uzvarēja Aizkraukles novada kultūras nama senioru vokālais ansamblis „Maļinovij Zvon" (vadītāja Natālija Juškēvica).

Finālistus vērtēja Latvijas Radio kora diriģents, kora vokālās grupas mākslinieciskais vadītājs Kaspars Putniņš, kordiriģente, Latvijas Radio kora māksliniece, vokālās grupas „Putni" mākslinieciskā vadītāja Antra Dreģe, mūzikas pedagoģe, Valsts Izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vecākā referente Antra Strikaite, kā arī komponists Rihards Dubra.

Pēc konkursa koncertēja vokālais ansamblis „Anima Solla", kurš konkursā nepiedalījās konkurences trūkuma dēļ kategorijā pusprofesionālie vokālie ansambļi.

Rihards Dubra par konkursu saka: „Kopējais līmenis bija augsts, un dažās kategorijās pat bija grūti noteikt uzvarētāju. Vienīgi repertuāra izvēlē ansambļus aicinātu neiet vieglāko ceļu un padarīt savu sniegumu krāsaināku!" Komponists uzver, ka „ļoti veiksmīgi tikusi izvēlēta konkursa norises vieta, kas radījusi saliedētu atmosfēru, kur visi dalībnieki dzīvojuši līdzi konkursa norisei un citu sniegumam".

Antra Strikaite atzīst, ka „jāpievērš uzmanība tam, ka vokālo ansambļu kustībā šobrīd visai maz ir jaunu meiteņu, tādēļ ir ļoti labi, ka pirmo reizi notiek atsevišķs konkurss tieši sieviešu vokālajiem ansambļiem". „Kopumā nedaudz trūka īpašu pārsteigumu sniegumā", stāsta Strikaite, taču uzsver, ka „konkurss noritējis brīnišķīgā atmosfērā, ļaujot priecāties par dalībnieku centību un ieguldījumu savā sirds darbā".

Lai periodā starp Dziesmu un deju svētkiem apzinātu situāciju vokālo ansambļu kustībā, reizi 2-3 gados tiek rīkots nacionāla mēroga konkurss vokālajiem ansambļiem. Nākamais konkurss visām kategorijām tiks organizēts 2013. gadā, tā Fināls notiks XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku norišu ietvaros.

I Latvijas Sieviešu vokālo ansambļu konkursa finālu rīko Biedrība „Latvijas Vokālo ansambļu asociācija" sadarbībā ar Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centru un Engures novada domi.

Atbalsta lieldraugs Latvijas Dzelzceļš, kā arī Latvija Statoil un Sixt.

I Latvijas Sieviešu vokālo ansambļu konkursa Fināla draugi - izdevniecība Musica Baltica, VSIA Latvijas koncerti, žurnāls Mūzikas saule, mūzikas instrumentu veikalu tīkls Mūzikas centrs un vokālā grupa Latvian Voices.

I Latvijas Sieviešu vokālo ansambļu konkursa fināla video būs pieejami: http://www.youtube.com/user/vokalieansambli

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV