Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Black Label Society koncertzālē Palladium

Aiga Leitholde, 16.05.2012. 00:55

15. maijā koncertzālē Palladium uzstājās amerikāņu heavy metal grupa Black Label Society ar līderi Zaku Valdu priekšgalā. Viesus koncertā ievadīja pašmāju death 'n' roll apvienība Sanctimony.
Black Label Society koncertzālē Palladium

Galerijas:

Grupa 'Black Label Society' Rīgā bija dzirdama jau 2007.gadā, kad ievadīja Ozija Osborna koncertu. Arī 2012. gadā 'BlackLabelSociety' savas tūres brīvajās dienās pievienosies Ozijam viņa 'OzzyandFriends' koncertos. Sadarbība ar smagās mūzikas vectētiņu, plānveidīgā komunikācija ar faniem, muzikālo tradīciju respektēšana, kā arī asprātīga, daudzveidīga jaunrade grupai 'Black Label Society' ir atnesusi lielu fanu 'ģimeni' arī Latvijā. Palladium zāles parters bija klausītāju piepildīts.

Jau ierasti par 'Black Label Society' koncerta ievadu ir kļuvusi dziesma 'New Religion', turpinājumā - 'Crazy Horse'. Skatuves dekorācijas – liela Marshall pastiprinātāju siena un baneri ar grupas logo. Koncerta temps – intensīvs, dziesmas bez liekiem komentāriem sekoja viena otrai. Diemžēl koncerta sākumā skaņu jūklī solista dziedātais bija grūti saklausāms. Zaka Vailda skanīgais, skaidrais un spēcīgais vokāls ir nozīmīga 'Black Label Society' mūzikas sastāvdaļa. Tā melodiskums, kontrastējot ar smagajiem, monotonajiem un tomēr grūvīgajiem ģitāras rifiem, rada maksimālo līdzsvara punktu. Skaņas kvalitāte uzlabojās emocionālākajā koncerta dziesmā 'In this River'. Šī balāde ir veltīta Zaka Vailda labākajam draugam – traģiski mūžībā aizgājušajam ģitāristam Daimbagam Darelam. Dziesmas laikā Zaks ģitāru nomainīja pret klavierēm. Skaņdarba kulminācijā viņam pievienojās visa grupa.

No pirmā skata 'Black Label Society' attaisno visus ar smago mūziku saistītos stereotipus, bet, pag, ja ieklausīsies, viss nemaz nebūs tik vienkārši - kā nākamie sekoja Zaka Vailda solo ģitāras paraugdemonstrējumi. Savas izdomas daudzveidīgumu ģitārmeistars labprāt demonstrē arī ierakstos, starp dziesmām paslēpjot instrumentālās, līdz minūtei garās, reprīzes kā 'Dr. Octavia' albumā 'Mafia' vai 'Chupacatra' no 'Order of the Black'. Koncertā Vailds saviļņoja skaņu jūru, savai ģitārai piešķirot mītiskās nāras balsi, liekot tai dziedāt falsetā. Solo turpinājās 20 minūtes. Nenoliedzami, visinteresantākā šī perfomance bija skatuvei vistuvāk stāvošajiem klausītājiem, tālākie acīmredzami garlaikojās. Pēc instrumentālās pauzes Vailda balss skanēja skaļi un skaidri saklausāmi, skaņas problēmas bija pavisam novērstas. Tika spēlētas dziesmas 'Suicide Messiah', 'Parade of the Death' , 'Concrete Jungle'. Šķiet, 'Fire it up' laikā skatītāju pūlis tika pie iespējas uzspēlēt lielās 'Black Label Society' bumbas. Koncertaizskaņā tika spēlēta dziesma 'Stillborn'.

Foto: Black Label Society uzstājas koncertzālē Palladium. Foto (c) Kristiāns Kažmers

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV