Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LSO dosies koncerttūrē pa Ķīnā

EasyGet.lv, 18.05.2012. 15:00

Pēc veiksmīgajiem koncertiem Pekinas mākslu festivālā „Meet in Beijing" Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) ir saņēmis piedāvājumu no Jaunzēlandes koncertaģentūras nākamā gada rudenī doties koncerttūrē pa Ķīnu, informē LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.
LSO dosies koncerttūrē pa Ķīnā

Džons Balards, Jaunzēlandes koncertaģentūras direktors par Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu sniegumu Pekinā ir stāvā sajūsmā: „Lielisks koncerts, lieliska programma! Esmu tiešām pozitīvi pārsteigts par orķestra mūziķu kvalitāti kamermūzikas laukā. Grūti noticēt, ka šie solistiski atraisītie mākslinieki ikdienā ir orķestra mūziķi."

Maija sākumā Liepājas Simfoniskā orķestra vadošie mūziķi ar kamermūzikas programmu piedalījās Pekinas mākslu festivālā „Meet in Beijing" Ķīnā, kur sniedza divus koncertus. Vienu no tiem filmēja Ķīnas Centrālā televīzija; vēlāk koncerts tiks izrādīts šīs televīzijas mūzikas kanālā. Speciāli festivālam gatavotajā koncertprogrammā skanēja latviešu, Rietumeiropas un arī ķīniešu mūzika.

„Ļoti veiksmīga izvērtās sadarbība ar Aizliegtās pilsētas kamerorķestri – kopā ar izcilajiem ķīniešu mūziķiem tika atskaņoti divi ķīniešu mūzikas skaņdarbi, kā arī Emīla Dārziņa „Melanholiskais valsis", kura atskaņojums kopā ar Ķīnas tradicionālajiem mūzikas instrumentiem kļuva par koncerta virsotni. Iepriecina, ka Aizliegtās pilsētas kamerorķestris, kas koncertē visā pasaulē, „Melanholisko valsi" ir paredzējis iekļaut savā repertuārā," stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Mākslu festivāls „Meet in Beijing", kas kopš 2000.gada katru pavasari notiek Pekinā, ir viens no lielākajiem starptautiskajiem mākslas festivāliem Āzijā, gūstot plašu atpazīstamību pasaules mākslas aprindās.

Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu piedalīšanos Pekinas mākslu festivālā atbalstīja AS „Grindeks", Latvijas Kultūras ministrija, www.kultura.lv, kā arī Liepājas pilsētas Dome un Ķīnas Republikas vēstniecība Latvijā.

Informāciju par šo un citām Liepājas Simfoniskā orķestra aktivitātēm meklējiet orķestra mājas lapā www.lso.lv.

Foto: Liepājas Simfoniskais orķestris koncertē Pekinā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV