Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

"Arsenālā" skanēs Aijas Kukules mūzikas studijas „Omnes" koncerts

EasyGet.lv, 21.05.2012. 10:30

Sestdien, 26. maijā, plkst. 13.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls programmas „Mūzika Arsenālā" ietvaros gaidāms dzīvespriecīgs un mākslinieciski krāšņs mūzikas studijas „Omnes" pavasara koncerts, informē LNMM reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.
"Arsenālā" skanēs Aijas Kukules mūzikas studijas „Omnes" koncerts

Mūzikas studija „Omnes" izveidojusi tradīciju divas reizes gadā atskatīties uz paveikto un piedzīvoto, sarīkojot sirsnīgā gaisotnē muzikāli daudzkrāsainu audzēkņu priekšnesumu. Pavasara laiks nes pārmaiņas dabā un cilvēkos rada vēlmi paust dažādu sajūtu gammu – novērtēt esošo un lūkoties pēc turpmākā. Jauno mūziķu entuziasms, prieks par rezultātiem un acīmredzamā mīlestība pret mūziku sniedz baudījumu klausītājiem katrā uzstāšanās reizē.

Šoreiz, pavasara semestra noslēgumā, varēsiet iepazīties ar studijas jaunāko dalībnieku – sagatavošanas un 2. līmeņa grupu vokālo sniegumu un pedagoģes Olgas Gorbačovas audzēkņu klavierspēli. Pasākuma programma aptver žanrisku dažādību, iekļaujot latviešu tautasdziesmas, autorkompozīcijas, kino un populārās melodijas, kā arī klasiskās mūzikas skaņdarbus klavierēm.

Ieeja koncertā - bez maksas.

Mūzikas studija „Omnes" dibināta 1999. gadā un savu darbību velta bērnu un jauniešu muzikālās dzirdes un balss attīstībai. Studijas dibinātāja un vadītāja ir mūziķe un pedagoģe Aija Kukule. Mācību iestādes nosaukums tulkojumā no latīņu valodas nozīmē „visi" un iemieso tās atvērtību un gatavību mūzikas gara un talanta atmodināšanai ikvienā bērnā, veltot tam neatlaidīgu un ilgstošu darbu. Studijas vadītāja norāda, ka jaunākajiem dalībniekiem netiek izvirzīti augsti mākslinieciskie uzdevumi, bet galvenais ir jaunatklāsmes prieks muzicējot. Mūzikas izglītības piedāvājumā ietilpst dziedāšanas, mūzikas teorētiskās daļas un klavierspēles apguve. Vidējai vecuma grupai ir iespēja dziedāt starptautiski atzītā un novērtētā kolektīvā – bērnu korī „Omnes". Koris regulāri koncertē gan Latvijā, gan ārzemēs un ir vairāku starptautisku konkursu laureāts. Izcilākais panākums – uzvara 1. Starptautiskajā bērnu koru konkursā „Coralis" 2007. gadā Barselonā. Kolektīvs ierakstījis jau četrus mūzikas albumus un šogad svin savu 10 gadu jubileju.

Lielās mūzikas balvas ieguvēja Aija Kukule savā izveidotajā mūzikas studijā ir arī pedagoģe, pasniedzot audzēkņiem vokālo mākslu un vadot kori „Omnes" kopš 2002. gada. Savulaik māksliniece sasniegusi augstu novērtējumu un atpazīstamību kā populārās mūzikas dziedātāja, koncertējot Latvijā un ārpus valsts robežām. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā mūziķe beigusi kordiriģentu nodaļu, ieguvusi maģistra grādu pedagoģijā un no 1998. līdz 2003. gadam studējusi Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas institūta doktorantūrā. Aiju Kukuli saista ne tikai muzikālā darba praktiskā puse, bet arī teorija, pētot bērna balss un muzikālās dzirdes attīstības iespējas un problēmas.

Pateicoties Cēsu Vēstures un mākslas muzeja atsaucībai Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls kopš 2010. gada rudens ir radusies iespēja klausīties klavieru mūzikas skaņas. Lai izmantotu Arsenāla vestibila skanējuma šarmu ar bagātīgo akustiku un šajā grūtajā laikā iepriecinātu sabiedrību ar mūzikas radīto spēku, tika aizsākta bezmaksas izklaides programma „Mūzika Arsenālā". Programmas ietvaros galvenā uzmanība tiek koncentrēta uz mūzikas izglītības iestāžu audzēkņu un skolotāju veikumu. „Mūzika Arsenālā" ir ne tikai iespēja jaunajiem censoņiem izrādīt savas prasmes plašākas publikas priekšā, bet arī sniegt baudījumu un prieku mūzikas cienītājiem.

Foto: Mūzikas studijas „Omnes" vadītāja Aija Kukule. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV