Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīt Latvijai izšķirošā diena Eirovīzijas dziesmu konkursā Baku

EasyGet.lv, 21.05.2012. 10:38

Latvijas pārstāve Anmary jau rīt, 22. maijā kāps uz Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuves, lai pirmajā pusfinālā ar dziesmu "Beautiful Song" cīnītos par vietu finālā, informē Eirovīzijas projekta mediju koordinatore Maija Tālberga.
Rīt Latvijai izšķirošā diena Eirovīzijas dziesmu konkursā Baku

Tiešraide LTV1 ēterā un internetā LTV mājas lapā (tikai Latvijas teritorijā) sāksies plkst. 22:00, bet jau pirms pusfināla tiešraides no plkst. 21:15 LTV1 programmā būs skatāms raidījums „Latvija, turam īkšķus!". To vadīs Eirovīzijas nacionālajā atlasē iepazītie mūziķi: Jolanta Strikaite un Valters Frīdenbergs, kurš komentēs arī tiešraidi no Baku.

Anmary pusfināla cīņā tiek prognozētas labas izredzes. Saņemti daudz un atzinīgi vārdi par Anmary spēcīgo vokālo. "Anmary spridzina" - komentē ārvalstu profesionāļi. Eirovīzijas dziesmu konkursā Anmary un Latvijas delegācijai nozīmīga ir ne tikai rītdiena, bet arī šodiena - 21. maijs, jo otrā ģenerālmēģinājuma laikā priekšnesumus vērtēs visu valstu profesionāļu žūrija, kuras vērtējums veido 50% no rezultāta – tātad pusi no iespējas iekļūt finālā!

Anmary un viņas komanda saka paldies visiem tiem, kas viņu šobrīd atbalsta ar gaišām domām un labiem vārdiem: „Ticu, ka arī latvieši tikpat pozitīvi un sirsnīgi novērtēs mūsu sniegumu kā to jau izdarījuši citu valstu dalībnieki un ārzemju prese."

Latvijai pirmajā pusfinālā būs jākonkurē ar Melnkalnes, Īslandes, Grieķijas, Albānijas, Rumānijas, Šveices, Beļģijas, Somijas, Izraēlas, Sanmarīno, Kipras, Dānijas, Krievijas, Ungārijas, Austrijas, Moldovas un Īrijas pārstāvjiem. Jau iepriekš ziņots, ka Anmary uzstāsies ar 4. kārtas numuru.

Latvijas iedzīvotāji varēs balsot rītvakar par 1. pusfināla dalībniekiem (protams, izņemot Latviju) kā arī finālā – 26. maijā. Balsot varēs gan ar telefona zvanu, gan īsziņu starpniecību. Balsošanas telefona numurs tiks atklāts raidījuma laikā, un, kā ierasts, tā pēdējie divi cipari būs dziesmas kārtas numurs. Savukārt, balsojot ar īsziņu palīdzību, tekstā būs jānorāda tikai dalībnieka kārtas numurs. Balsojums sāksies pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas un turpināsies tikai 15 minūtes. Par balsošanas noteikumiem skatītāji tiks informēti arī tiešraides laikā. Maksa gan par zvanu, gan īsziņu būs Ls 0.30. Balsojuma rezultātu veidos TV skatītāju un žūrijas balsojums proporcijā 50:50.

Latvijas Televīzija atgādina, ka viss Anmary un Latvijas delegācijas piedzīvotais Azerbaidžānā lasāms Eirovīzijas mājas lapā (www.eirovizija.lv) publicētajā dienasgrāmatā. Pie katras dienas apraksta atrodama arī plaša fotogalerija.

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un, pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajiem sadarbības partneriem - Ventspils pilsētai un Ventspils attīstības aģentūrai, LTV arī šogad varēja organizēt Nacionālo atlasi, nodrošinot Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Foto: Latvijas pārstāve Eirovīzijā Anmary un viņas komanda. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV