Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

„Red Bull Music Academy” 2007

Ivars Tontegode, 03.04.2007. 10:00 | komentāri (19)

Šī gada 2.aprīlī Andrejsalā, kultūras namā „Pulkvedis”, notika „Red Bull Music Academy” (RBMA) informatīvā sesija. Tā bija iespēja tuvāk uzzināt par unikālo „Red Bull Music Academy” pasākumu, kas katru gadu notiek citā valstī un pulcē jaunos mūziķus, dīdžejus un producentus no visas pasaules.
„Red Bull Music Academy” 2007

Galerijas:

Nu lūk, maldoties pa Andrejsalas subkultūras deformētajiem angāriem, apjautājoties katram “bomzim”, atvainojos māksliniekam, kas izlīdis no kāda grausta, tā arī nekļuvu skaidrs kurp jādodas, līdz nesastapu Verneru, atcerieties, bija tāda grupa Feik. Viņi spēlēja “ņūmetālu” un labākais, ka viņi reāli stāstīja, ka radījuši šo stilu un Korns no viņiem to esot nospēris, bet ko nu, lai tas paliek vēstures anālēs.

Parādījis ceļu uz kultūras namu, mans “Susāņins” izgaist. Tieku līdz kultūras nama durvīm, kur mani mātišķi aicina iekšā blonda dāma un aiz manis aizver durvis.

Vov, patīkams pārsteigums. Iekšā nemaz nav tāds “pritons”. Skaisti ādas dīvāni, sarindoti ap skatuvi, skatuve noklāta ar sarkanu audumu un mirdzošs Red Bull ģerbonis pie sienas. Enerģetizēts pasākums (šeit jāsmejas). Starp baigajām tumbām un tehniku sēž DJ Quest no Igaunijas. Nu tāds klasisks reperis, “kepons” šķībi utt.

Pēc patīkamas pauzes, kuras laikā visi, khm, ne vairāk kā trīsdesmit apmeklētāji, ir iemalkojuši Red Bull, Dj Quests sāk informatīvo daļu.

Nu jā, kārtējais Red Bull mūzikas akadēmijas “semestris” notiks Toronto, Kanādā . DJ Quest stāsta, ka akadēmija vieno visas pasaules mūziķus. Šeit esot iespēja apmainīties ar idejām, izpaust savu kreativitāti un, ka šajā mūzikas akadēmijā ir visiespējamāko stilu pārstāvji, sākot ar hausu līdz noizam un no noiza līdz regejam.

Red Bull mūzikas akadēmija nedod diplomus, tas arī nav konkurs. Lektori būs no visas pasaules, ap 700 žurnālistu, ap 90 info sesijas pa visu pasauli (tai skaitā viena no tām ir šī, par kuru jums tagad stāstu).

Ko piedāvā "aķene"? Studijas, sesijas, darbu ar visjaunāko tehniku, pietam tādu, kāda jums sapņos nav rādījusies. Logs uz vietējo klubu skatuvēm. Iespēja saspēlēties ar lokālajiem mūziķiem. Netiek aizmirsta lokālā vide, tādēļ būs arī lekcijas par vietējo mūzikas vēsturi.

Kā iekļūt akadēmijā? Jums jāizpilda pieteikuma anketa. Jāsagatavo savs CD, vismaz uz 30 min (tas var būt mix vai jūsu pašu producēts). Nepieciešama arī jūsu fotogrāfija un jums jābūt vismaz 19 gadus vecam, he, jaunie brīnumbērni, jums nespīd. Nav limita, kas tu esi? Melns, balts, rozā. Kā tevi izvēlēsies? Nav žūrijā “superstāri ”. Desmit dj, producenti un citi liekēži. Galvenais, kā tu aizpildi pieteikuma veidlapu, ļoti svarīgi, lai tu interesanti atbildētu uz jautājumiem, piemēram - Vai Tev patīk “Praidi” un vai tevi apmierina demokrātijas piedāvātās iespējas? He he, atvainojos, tādi jautājumi nebūs, tos es tikko izdomāju. Galvenais nosūtīt pieteikumu līdz 23. maijam, laika nav daudz.

Pēc īsā ievada parādās pati slavenība, dj Toms Midletons. Tāds jautra paskata bārdains brits, kura etnisko humoru jau var samanīt pēc pāris minūtēm, mm, tiešām baudāms britu akcents, tie “amīšī” jau noriebušies.

Nu ko, viņš nedaudz vairāk atdzīvina publiku, bet varbūt, ka arī ne, jo tagad visi malko jau kādu trešo Bulli. Toms Midletons palielās, ka viņš šeit ir vis vecākais dj, sācis 92. gadā, vienlaicīgi ar Aphex Twin un šis, tiešām, viens no elektroniskās mūzikas gurū ir bijis arī Toma skolotājs.

Toms atgādina, ka viss ir atkarīgs no jums pašiem. “Esiet drosmīgi, jums pašiem jāpanāk, lai jūs būtu interesanti un ieinteresējoši. Bet Red Bull akadēmija ir iespēja jums kļūt ne tikai interesantiem, bet profesionāliem arī. Tur būs tādi ļaudis, kā džeks, kurš radījis bītu mašīnu, tas nozīmē, ka jūs varat tur sastapt leģendas."

Pats Toms ir no Kornvolas. Jau agrā bērnībā vecāki viņu mocīja ar mūziku, klavierēm un citiem instrumentiem, bet vēlāk par to visu, pašam ir radusies interese. "Viss slēpjas mūzikas mīlestībā un spējā mācīties no meistariem, jo, lai kaut ko sasniegtu, ir jāieklausās arī citos, kā nekā ģēniju ir maz. Ja arī šogad jūs netiksiet, nepadodieties, klausiet savai sirdij. Apmeklējiet mūsu lapu internetā un ja jūs mani noķersiet “myspace”, un ja man būs laiks atbildēt, es jums atbildēšu...” draudzīgi un tēvišķi saka Toms.

Pēc Toma uzrunas sākās daži praktiskie padomi, piemēram, Toms sāk mācīt, kā taisīt samplus un tas ir bezgala interesanti, bet man jādodas prom uz nākamo pasākumu, ve, man žēl, tas bija tā vērts. Bet nu nekas, mēģināsim tevi noķert internetā. He he.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV