Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Radio koris piedalīsies Braitonas festviālā un koncertēs Nīderlandē

EasyGet.lv, 24.05.2012. 13:35

No 24. līdz 27. maijam Latvijas Radio koris uzstāsies Braitonas festivālā Apvienotajā Karalistē un sniegs koncertus Roterdamā, Nīderlandē, informē kora sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Karaseva.
Radio koris piedalīsies Braitonas festviālā un koncertēs Nīderlandē

25. maijā Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava Braitonas festivālā (Apvienotā Karaliste) uzstāsies ar izrādi "Kara daba". Multimediālā opera, kas Britu salās izskanēs pirmo reizi, tapa sadarbībā ar dāņu teātra kompāniju Hotel pro forma. Izrādes mūzikas autori ir Santa Ratniece, britu mūziķu apvienība The Irrepressibles un franču elektroniskās mūzikas pārstāvis Žilbērs Nuno.

26. maijā Latvijas Radio koris un diriģents Kaspars Putniņš sniegs divus koncertus Roterdamas Sv. Laurensa baznīcā (Laurenskerk). Programmā skanēs Santas Ratnieces horo horo hata hata un Chu dal, kā arī angļu komponista Džonatana Hārvija darbs The Summer Cloud's Awakening ("Vasaras mākoņu pamošanās"), kuru koris izpildīs kopā ar DoelenEnsemble un elektroniskās mūzikas skaņu burvi Karlu Faiu (Carl Faia). Koncertā piedalīsies dejotājs Migels Anhels Gaspars un mūzika savīsies ar videoprojekcijām.

Kaspars Putniņš stāsta: "Džonatana Hārvija opuss The Summer Cloud's Awakening, manuprāt, ir viens no svarīgākajiem mūsdienu kora darbiem vispār. Opusa atskaņojums paģēr tehnisku virtuozitāti un spēju iejusties dažādos spilgtos skaņu tēlos, tas ir kā radīts mūsu korim. Prieks, ka ir iespēja šo darbu atskaņot kopā ar latviešu mūziku - Santas Ratnieces darbiem un sadarbībā ar radiokora draugu, režisoru Nīlu Vollesu (Neil Wallace). Nīls zina, jūt un respektē mūziku."

27. maijā Latvijas Radio kora grupa Roterdamas operas festivālā sniegs divus koncertus Boijmans Van Beuningen muzejā, atskaņojot Santas Ratnieces un somu komponistes Kaijas Sāriaho mūziku.

Visas Latvijas Radio kora komandējuma izmaksas sedz koncertu rīkotāji.

Vairāk informācijas:
http://brightonfestival.org
http://www.dedoelen.nl
http://www.operadagenrotterdam.nl

Foto: Latvijas Radio koris izrādē "Kara daba". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV