Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Deodium – ritmiski, neforsēti, patriotiski

P3team, 28.05.2012. 15:02

P3team saruna ar jauniešu kopu, kas spēlē ritmisku, neforsētu, patriotisku, smagnēju rokmūziku, iespējams, pat metālu.
Deodium – ritmiski, neforsēti, patriotiski

Grupa radusies 2008. gadā. Kāds ir dalībnieku vecums un motivācija?

Kārlis: Viss sākās, kad es vēl deldēju skolas solus kopā ar Ati, un man panesās ideja, ka vajag grupu, aizdevu Atim savu ģitāru, un viņš sāka mācīties, pēc tam sāka mācīties viņa brālis, piesaistījām viņu kaimiņu Brūsu pie bungām un Jāņa klasesbiedru Vanagu pie basa. Laiks gāja, un mēs visi sapratām, ka es nejēdzu dziedāt, tādēļ Vanags kļuva par jauno vokālistu un basa funkcijas pārņēma Jāņa kursa biedrs Skuja, kamēr es pats paliku aizkadrā menedžējot un kritizējot viņus. Šobrīd grupas vecums ir no 17 līdz 21 gadam, jaunākais ir bundzinieks Brūss, bet vecākais ir ģitārists Atis.

Ko nozīmē vārds „Deodium"?

Atis: Vēlējāmies vārdu, kas nav tipisks anglisks un nemanāms, tāpēc palīgā tika ņemta latīņu valoda, no kuras nāca divi vārdi: Deous - dievs un Odium - Naids. Saīsinot vārdus sanāca „DE ODIUM" jeb „Dieva Naids".

Kāpēc dziedat latviski?

Atis: Tādēļ, ka visapkārt ir daudz jaunas grupas, kas dzied angliski un ne ar ko viena no otras neatšķiras, tādēļ mums ātri bija skaidrs, ka latviski mēs vislabāk spēsim izteikt savas domas un emocijas, kā arī tas skanēs vispatiesāk.

Ko paši klausāties, kas ietekmē spēlēšanu?

Atis: Rammstein, Arch Enemy, Lamb Of God.

Vanags: Bahs, Soundarcade, Tool, Skyforger, SIA Radikal, Rammstein.

Brūss: Rammstein, Skyforger, SOAD, AC/DC, Guns 'n' Roses.

Skuja: Motorhead, Burzum, Megadeth, Deep Purple.

Jānis: Skyforger, Rammstein, Slayer.

Kārlis: Kā menedžerim/ draugam man bieži sanāk ieteikt dažādus labojumus, laikam visvairāk manus viedokļus ietekmē Machine Head, Megadeth un latviešu pagrīdes mūzika – Baložu Pilni Pagalmi, Inokentijs Mārpls.

Kur ierakstījāt pirmos demo?

Atis: Soundpark studijā, pirms vairāk kā gada. Šobrīd klausoties dažbrīd paliek jocīgi, cik ļoti mainījusies grupas spēlēšana, tādēļ nevaram sagaidīt jūlija beigas, kad ierakstīsim savu EP.

Tas laikam skar arī tuvāko nākotni?

Visi: Jā, EP un aktīva koncertēšana!

Ar kuru grupu ir sapnis koncertēt kopā?

Visi: Skyforger

Pēdējie trīs apmeklētie koncerti un divi nopirktie ieraksti?

Atis: BLS (Black Label Society), Rammstein, Skyforger, albumi - „Kurbads" un „Black Rain".

Vanags: Rammstein Arēnā Rīga, Skyforger un SIA Radikal Strēlnieku laukumā, Tumors "Shot cafe", Slayer "World Painted Blood", Solitude Aeturnus "Downfall".

Brūss: Rammstein Arēnā Rīga, Skyforger Sapņu Fabrikā un Pērkons konceztzālē Palladium.

Skuja: "Melnās piektdienas" 6 gadu dzimšanas diena, "Par Latviju" Sapņu fabrikā, Sanctimony albuma tūres noslēguma koncerts "Melnajā piektdienā". Albumi - Malduguns "Pēddzinis" , Frailty "Melpomene".

Jānis: Koncerti - Black Label Society, Skyforger, Rammstein. Ieraksti – „Kurbads", Dislocation disks, kuru vinnēju MP, skraidot ar slotas kātu pa skatuvi.

Kāda, jūsuprāt, ir lielākā jauno grupu problēma?

Atis: Sekošana trendiem, upurējot māksliniecisko brīvību.

Jānis: Nepārliecinātība par savām spējām.

Vanags: Ja spēlē ar drive, tad griež gan līdz galam.

Savu debijas albumu laidīsiet laukā diskos vai digitāli?

Kārlis: Albums tik izdots digitāli platformā Bandcamp.com, izmantojot pay-what-you-want principu, ka cilvēki var par albumu maksāt tik, cik vēlas. Taču noteikti būs arī limitēts CD izdevums - priekš sevis un tuvākajiem cilvēkiem, lai ir ko parādīt arī fiziskā formā. Skatoties kā veiksies ar koncertēšanu, iespējams, fiziskie CD tiks izdoti arī vairāk, bet šī brīža plāns tik tiešām ir koncentrēties uz digitālo izplatīšanu. Apsveram iespēju par sadarbību ar thepiratebay.se, kur tiek piedāvāts bezmaksas promocija mūziķiem.

Kāda jums bija pirmā saskare ar smagāku mūziku?

Atis, Jānis: Korn „Twisted Transistor" pa MTV, pēc tam nāca viss pārējais.

Vanags: Rammstein, Skyforger.

Brūss: AC/DC septiņu gadu vecumā, tālākais jau dabīgi aizgāja, Metallica astoņu gadu vecumā.

Skuja: 11 gadu vecumā Skyfoger.

Kādas atmiņas saglabājušās par Deodium pirmo koncertu?

Atis: „Summer Sound", agri no rīta, visi vēl nepieraduši pie skatuves, taču bez uztraukuma, pēc tam sekoja divas dienas, kurā sajūta bija, kā sēžot uz kokaīna, kad nevar apstāties kustēties un runāt par koncertu.

(Pārējie piekrītoši māj ar galvu).

Kādi kuriozi palikuši atmiņā?

Atis: Aizmirsu ieslēgt distortion kanālu, nospēlēju visu encore clean.

Brūss: Interesants bija gadījums pirms pirmā koncerta uz „Summer Stage" pie Origo. Manuprāt, tikai iepriekšējā vakarā uzzinājām, ka organizatoriem nebūs ne bungu (!) ne divu pastiprinātāju... Dabūjām nedaudz stresot, meklēt mašīnu, kuru mums kāds aizdotu, lai visu varētu aizvest – pirmo koncertu tomēr gribējās tā kārtīgi nospēlēt!

Jānis: Basists piedzērās Ziggijā un koncerta laikā ik pa brīdim izjuta pastiprinātu zemes pievilkšanas spēku.

Trīs lietas, ko visiem jāzina par Deodium?

Vienoti: Ritmiski, neforsēti, patrioti!

Klausoties jūs var sadzirdēt dažādu stilu sajaukumu, kā jūs paši sevi raksturotu?

Kārlis: Par šo esam domājuši daudz, bet viss laikam reducējas uz sajaukumu starp groove/thrash un death ar nelielu daļiņu black vokālu.

Mūs varēs dzirdēt, redzēt sestdien, 2. jūnijā, klubā „Melnā Piektdiena" pasākumā „Rara Vez, Riga" vai paklausīties http://draugiem.lv/deodium .

Papildu informācija par koncertu: http://www.draugiem.lv/ev/18388758/ un http://www.facebook.com/events/436684443026838/

Foto: Pašmāju grupa Deodium. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV