Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Lektorijā „Uzskaņot prātu" notiks saruna par vārda un apziņas brīvību

EasyGet.lv, 30.05.2012. 13:25

Piektdien, 1. jūnijā, plkst. 19.00 Latvijas Universitātes radio NABA mūzikas klubā „Nabaklab" notiks lektorija „Uzskaņot prātu" 7. saruna, informē Latvijas Universitātes Preses centrs. Šoreiz tā veltīta jautājumam par vārda un apziņas brīvību. Sarunā piedalīsies skandalozā grupa „Barto" no Sanktpēterburgas, kas viesojas Latvijā sava jaunā albuma „Hello! Totalitarianism" koncerttūres ietvaros.
Lektorijā „Uzskaņot prātu" notiks saruna par vārda un apziņas brīvību

Sarunā iecerēts izvērst diskusiju par politiskās cenzūras ietekmi uz radošo vidi. Grupas „Barto" dalībnieki dalīsies pieredzē par to, kā vārda un apziņas brīvības ierobežošana ietekmē mākslas radīšanu un kāda ir pašreizējā situācija Krievijā. Par šiem un citiem jautājumiem sarunā piedalīsies un savās pārdomās bez grupas dalībniekiem dalīsies arī Radio NABA raidījuma „Alus pučs" vadītājs Didzis Melbiksis, portāla Publikai.lv autors Ojārs Kapteinis, un biedrības „Progresīvie" pārstāvis Timofejs Nastins.

Šī būs jau septītā saruna Latvijas Universitātes radio NABA mūzikas kluba „Nabaklab" uzsāktajā lekciju ciklā „Uzskaņot prātu", kas aplūko ar mūzikas un mākslas vidi saistītus jautājumus, piedāvājot visdažādāko nozaru praktiķu un teorētiķu skatījumu uz kultūras aktualitātēm, vēsturi un pārmaiņām. Ikvienam interesentam būs iespēja uzdot jautājumus vai izteikt savu viedokli par pārrunātajām tēmām.

Lektorija apmeklētājiem ieejas maksa grupas „Barto" koncertā – 1.00 Ls, savukārt pārējiem apmeklētājiem ieejas maksa klubā „Nabaklab" no plkst. 21.00 – 2.50 Ls.

Latvijas Universitātes radio NABA mūzikas klubs „Nabaklab" atrodas Z.A. Meierovica bulvārī 12, Rīgā.

Foto: Grupa „Barto". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV