Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Artis Gāga jūniju ieskandinās ar tautasdziesmām popa un džeza apdarēs

EasyGet.lv, 31.05.2012. 10:48

Sestdien, 2. jūnijā, plkst. 19:00 Valmieras džeza klubā „Parks" un pirmdien, 4. jūnijā, plkst. 20:00 Rīgā kafejnīcā „DAD Cafe" ar jūnija mēnesim īsti atbilstošu repertuāru - latviešu tautasdziesmām popa un džeza apdarēs uzstāsies Arta Gāgas kvartets - sastāvs, kurā uz šo projektu pazīstamajam saksofonistam pievienojies pianists Uri Gincels (Uri Gincel) no Izraēlas, kontrbasists Šons Pentlands (Sean Pentland) no Lielbritānijas, afroamerikāņu bundzinieks Ēriks Vons (Eric Vaughn) no ASV, kā arī ģitārists Artūrs Kutepovs no grupas „Labvēlīgais Tips", informē Arta Gāgas kvarteta menedžere Annija Lagzdiņa.
Artis Gāga jūniju ieskandinās ar tautasdziesmām popa un džeza apdarēs

Vairākkārtējais Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvas laureāts, saksofonists, komponists un aranžētājs Artis Gāga savā radošajā darbībā jau sen ir spēris soli ārpus klasiskās mūzikas rāmjiem, izmēģinot spēkus dažādos mūzikas stilos un īpašu vietu atvēlot improvizācijai. Gāga uzstājies kā solists kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālās operas orķestri un citu valstu simfoniskajiem orķestriem. Mūziķis koncertējis Japānā, ASV, Kanādā un daudzās Eiropas valstīs.

Kopā ar Arti Gāgu savu interpretāciju par latviešu tautasdziesmām atklās arī Artūrs Kutepovs, kuru džeza mīļotāji Latvijā būs ievērojuši ne tikai kā grupas „Labvēlīgais Tips" ģitāristu, bet arī virtuozu džeza skaņdarbu izpildītāju, kā arī izraēliešu pianists un komponists Uri Gincels no Telavivas un britu kontrbasists Šons Pentlands, kurš jau vairākus gadus regulāri muzicē ne tikai savā dzimtenē, bet arī Vācijā un citur Eiropā. Skanējumu eksotiskāku padarīs afroamerikāņu bundzinieks Ēriks Vons, džeza novirziena un brenda „Naked Jazz" dibinātājs, kurš savas karjeras laikā ne tikai piedalījies dažādos projektos kā mūziķis un komponists (CNN, Walt Disney), bet arī organizators - Vons bijis Atlantas Džeza festivāla mākslinieciskais direktors.

Koncerti Rīgā un Valmierā ir pagaidām pirmā un vienīgā iespēja dzirdēt šos mūziķus Latvijā. Ieejas maksa uz koncertiem Ls 5.

Foto: Saksofonists Artis Gāga. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV