Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Summer Sound iepazīstina: Ewert And The Two Dragons

EasyGet.lv, 31.05.2012. 13:33 | komentāri (1)

Līdz festivālam Summer Sound Liepāja 2012 atlikušas nedaudz vairāk nekā piecas nedēļas un, turpinot tuvāk iepazīties ar festivālā gaidāmajiem māksliniekiem, Summer Sound piedāvā grupu Ewert and the Two Dragons.
Summer Sound iepazīstina: Ewert And The Two Dragons

Maz ir tādu, kuri nav dzirdējuši par Ewert and the Two Dragons, un vēl mazāk ir tādu, kuri pirms diviem gadiem paredzēja, ka Latvijā milzu popularitāti var iegūt igauņu grupa. Varbūt tas skaidrojams ar folka iedvesmotas mūzikas popularitātes straujo augšupeju visā pasaulē – pateicoties tādām grupām kā Mumford & Sons, Edward Sharpe and the Magnetic Zeros, Fleet Foxes un citām, folkmūzika atrodama pat popmūzikas topos. Viens no šī gada Summer Sound Liepāja viesiem – Niks Pārkers – reiz teica "Kad es pirms pāris gadiem rādīju savai meitai The Decemberists, viņa teica, ka tā ir mūzika veciem cilvēkiem. Bet tagad viņas mīļākā grupa ir Mumford & Sons, un, šķiet, ka viņa ir pārliecināta, ka folkmūziku izgudroja tieši viņi...". Lai nu kā, Everts Sundja, Erki Pārnoja, Kristjans Kallas un Ivo Etti ir trāpījuši pareizajā vietā, pareizajā laikā.

Kopš Ewert and the Two Dragons viesošanās pirmajā Summer Sound festivālā pagājuši desmit mēneši un šajā laikā pūķiem ir bijušas darba pilnas rokas – krustu šķērsu izbraukāta visa Centrāleiropa, ir pabūts arī Atlantijas okeāna otrā pusē – Toronto un Ņujorkā.

"Spēlēt ārzemēs – tas vienmēr ir liels notikums, it sevišķi, ja esi mākslinieks no mazas valsts, un mums ir liels prieks, ka mēs neesam vienīgie. Katru gadu arvien vairāk mākslinieki no Baltijas valstīm gūst jaunus fanus un atbalstu citās zemēs!" – saka četri vīri, kuri savu pirmo koncertu Latvijā aizvadīja pirms diviem gadiem – tas notika I Love You bārā. "Un tagad mūsu ierakstus izdod tieši I Love You Records. Tas ir tik forši!" – savu prieku neslēpj Everts Sundja.

Nu jau Latvijā aizvadīti vairāk nekā desmit koncerti, un fanu skaits šeit ir mērāms simtos. Arī lietus pagājušā gada Summer Sound nebija šķērslis, lai ierastos cilvēki un dziedātu līdzi dziesmām '(In The End) There's Only Love', 'Jolene', 'Good Man Down' un citām. "Publika bija fantastiska. Un vēl foršas bija tās dzīvnieku figūras uz Fantasy Garden skatuves, tas mums ļoti palicis atmiņā."

Nu jau gads apritējis, kopš grupas otrā albuma "Good Man Down" iznākšanas, bet citviet Eiropā tas tiek izdots tikai tagad, tāpēc šo gadu kvartets vēl pavadīs lielākoties spēlējot dziesmas no šī albuma, tomēr būšot arī koncerti, kuros tiks pirmatskaņotas jaunas dziesmas. Iespējams, arī Summer Sound Liepāja publika dabūs dzirdēt kādu svaigumu.

Foto: Igauņu grupa Ewert and the Two Dragons. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV