Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Turpina ieskandināt nākamos Dziesmu svētkus

EasyGet.lv, 01.06.2012. 12:15

Sestdien, 2. jūnijā, brāļu Jurjānu dzimtas mājās Ērgļu novada „Meņģeļos" notiks Latvijas sieviešu un vīru koru salidojums, savukārt Cēsu pilsētas svētku ietvaros Cēsu pils parka estrādē ap 1500 koristu tiksies Vidzemes Dziesmu svētkos, informē KNMC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.
Turpina ieskandināt nākamos Dziesmu svētkus

Latvijas Sieviešu un vīru koru salidojumu atklās plkst. 10.30 „Meņģeļu" pagalmā, savukārt koncerts ar 76 sieviešu koru un 24 vīru koru piedalīšanos sāksies plkst. 18.00.

„Tā ir tradīcija, kas reizi piecos gados kopā pulcina visus sieviešu un vīru korus - Latvijas sieviešu un vīru koru dziesmu svētki," uzsver salidojuma mākslinieciskā vadītāja, diriģente Aira Birziņa.

Koncertā skanēs latviešu komponistu kormūzika, programmu papildinās pūtēju orķestri no Madlienas, Madonas, Birzgales un Ciemupes.

Kopkora virsdiriģentu godā būs Edgars Račevskis, Jānis Zirnis, Arvīds Platpers, Jevgeņijs Ustinskovs, Ivars Cinkuss, Roberts Liepiņš, Ilze Valce, Romāns Vanags, Anda Lipska un citi.

Režisors Uģis Brikmanis, salidojuma mākslinieciskā vadītāja Aira Birziņa.

Cēsu pils parka estrādē plkst. 19.00 Vidzemes Dziesmu svētku koncertā bez dziedātājiem piedalīsies arī Pūces etnogrāfiskais orķestris, Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestris, kā arī Cēsu deju kolektīvi „Kande" un ''Raitais solis".

Svētku mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāns stāsta: „Cēsu svētki tiks veidoti kā stāsti par pilsētu, tāpēc Vidzemes Dziesmu svētku dalībnieki būs arī koristu iemīļotās grāmatas – no pasakām līdz Šekspīram. Tās katrs dziedātājs ņems līdzi uz koncertu, lai grāmatas palīdzētu radīt Cēsu stāstus."

Vidzemes Dziesmu svētku virsdiriģenti - Gido Kokars, Ints Teterovskis, Mārtiņš Klišāns, Jānis Baltiņš, Jānis Petrovskis, Mārtiņš Ozoliņš un citi.

Koncerta režisore - Laura Groza, mākslinieciskais vadītājs – Mārtiņš Klišāns.

Pēc koncerta plkst. 22:00 notiks Nakts balle ar pūtēju orķestri „Cēsis" un brāļiem Auzāniem.

Dziesmu svētku ieskaņu koncertus rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs un Dziesmu svētku biedrība sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Koncerti notiek ar lieldrauga Latvijas Dzelzceļš, kā arī AS Latvijas valsts meži, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Statoil Fuel & Retail Latvia un Sixt atbalstu.

Informatīvie atbalstītāji - Diena, Leta, Latvijas Radio, Pilseta24.lv un draugiem.lv

Sekojiet Dziesmu un Deju svētkiem: facebook.com/Dziesmusvetki; draugiem.lv/dziesmusvetki/

Foto: Dziesmusvētku kopkoris. Foto (c) Aivars Liepiņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV