Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izdots „MaiNekk" albums

EasyGet.lv, 04.06.2012. 13:24

Latvijas mūzikas izdevniecība „I Love You Records" 4. jūnijā laiž klajā skandināvu ansambļa „MaiNekk" albumu „Care for the Bulpier Ones", informē izdevniecības pārstāve Dace Volfa.
Izdots „MaiNekk" albums

„MaiNekk" pirms vairākiem gadiem, mācoties mūziku Zviedrijā, dibināja igauņu mūziķis Erki Pārnoja (Erki Pӓrnoja), Latvijas klausītājiem vislabāk pazīstams kā ansambļa „Ewert and The Two Dragons" ģitārists. Viņam pievienojās studiju biedri Daniels Ogrens (Daniel Ögren) un Patriks Grundstrēms (Patrik Grundström) no Zviedrijas, un Ulriks Ordings (Ulrik Ording) no Dānijas.

„MaiNekk" pirmie koncerti notika grupas dalībnieku skolā, bet jau drīz viņi ar panākumiem koncertēja festivālos Igaunijā un Zviedrijā. 2010. gadā „MaiNekk" pašu spēkiem izdeva pirmo albumu „Dance Dance and Rotate" ar desmit instrumentālām kompozīcijām un oktobrī pirmo reizi uzstājās „I Love You" bārā Vecrīgā. Kā vēlāk izrādījās, šis koncerts bija pirmais solis uz veiksmīgu sadarbību.

„MaiNekk" otrais albums „Care for the Bulpier Ones" tika ieskaņots pagājušā gada rudenī Stokholmā un šā gada janvārī Tallinā. „Priecājos, ka, neraugoties uz visu grupas dalībnieku aizņemtību, mums ir izdevies saglabāt šīs „attiecības no attāluma" piecu gadu garumā," saka „MaiNekk" ģitārists Erki.

Atšķirībā no pirmā instrumentālā ieraksta, šajā albumā piedalās vairāki dziedātāji no Zviedrijas, tostarp Ērika Angela (Erika Angell) no zviedru grupas „Thus:Owls" un kanādiešu dziesminieka Patrika Vatsona koncertgrupas, kā arī Anna fon Hausvolfa (Anna von Hausswolff ), Linneja Henriksone (Linnea Henriksson), Tonijs Naima (Tony Naima) un Henriks Skanforss (Henrik Skanfors).

„Doma pieaicināt dziedātājus radās mūsu basģitāristam Patrikam un mēs uzreiz viņam piekritām. Lai gan visi vokālisti Zviedrijā ir labi pazīstami un noslogoti, taču pierunāt viņus piedalīties ierakstā nebija grūti, jo viņi ir vai nu mūsu studiju biedri, vai vienkārši labi draugi," stāsta Erki Pārnoja.

„Man ir lieliska pieredze, sadarbojoties ar „I Love You" ierakstu izdevniecību kā „Ewert and The Two Dragons" dalībniekam, tāpēc izvēlējāmies izdot „MaiNekk" otro albumu „ILY Rec" apgādā, jo mūsu gaume un skatījums uz mūziku ir radniecīgs. Lai gan šī ir vēl ļoti jauna un maza izdevniecība, pat mani draugi Zviedrijā jau ir par to dzirdējuši," skaidro Erki.

„MaiNekk" jaunais albums „Care for the Bulpier Ones" sadarbībā ar „I Love You Records" tiek izdots 4. jūnijā.

Albuma iznākšanas nedēļā „MaiNekk" kopā ar dziedātāju Linneju Henriksoni viesosies Rīgā un sniegs divus koncertus – 6. jūnijā Vecrīgas bārā „I Love You" un 7. jūnijā klubā „Piens".

Klausītājiem būs iespēja tikties ar grupu arī ceturtdien, 7. jūnijā, plkst. 18:00 mūzikas ierakstu veikalā „Randoms" (Vecrīgā, Kaļķu ielā 4), kur grupa uzstāsies ar akustisku priekšnesumu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV