Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Sus Dungo" izdod debijas minialbumu "Rasā pēdas"

EasyGet.lv, 05.06.2012. 09:02

Kopš pagājušās vasaras lolots, kopš šī gada janvāra ierakstīts, ceturtdien, 7. jūnijā, klajā nāk "Sus Dungo" dūdiņu minialbums "Rasā pēdas", meiteņu pirmais ieraksts un aizrautīgākā avantūra.
"Sus Dungo" izdod debijas minialbumu "Rasā pēdas"

"Sus Dungo" mūzika ir emocionāla, meitenīgi sievišķīga, reizēm viegla un bezrūpīga, reizēm – melanholiska un smeldzīga. Astoņas jaunās dāmas ar dzidrām balsīm, plašu instrumentu klāstu, tajā skaitā bandžo, akordeonu un arfu, ir kā akadēmiski izglītotas, tā pašskolojušās mūziķes. Dažādo redzējumu un pieredzes apvienojums jūtams arī mūzikā – ieraksts nes svaigu elpu neatkarīgās mūzikas laukā, atšķirdamies ar atmosfērisku un patiesu muzikālu vēstījumu.

Sešas no albuma dziesmām ir ieskaņotas latviešu valodā ar meiteņu oriģinālmūziku un dzeju, savukārt, iedvesmojoties no lībiešu kultūras un valodas, radīta abstraktā kompozīcija "SQP" un instrumentālā dziesma viļņiem, lietum un arfai "Mier loul" ("Jūras dziesma" – latv.). Viscauri ierakstam jūtama dabas un jūras tēma, skaņās ietērptas emocijas – kopīgi pieredzētais un piedzīvotais.

Minialbums būs pieejams personīgi no "Sus Dungo" meitenēm, drīzumā elektroniskai iegādei un citās izvēlētās tirdzniecības vietās, kā arī lielākajos vasaras mūzikas festivālos.

"Sus Dungo" tiek sauktas gan par pēdējo gadu interesantākajām un krāšņākajām parādībām pašmāju neatkarīgajā popmūzikā (Džeina Tamuļeviča, Diena), gan meiteņu undergroud indie-popu (Toms Grēviņš) - astoņu meiteņu jeb, pašu vārdiem, "dūdiņu" radošā apvienība plašākai publikai kļuva pazīstamas ar piedalīšanos "I Love You" bāra "Open Mike" sesijās un 2010.gada sākumā pirmizrādot videoklipu "UNA".

"Sus Dungo" minialbuma atklāšanas svētki notiks 7. jūnijā plkst. 19.00 kafejnīcas "Piens" pagalma amfiteātrī, to laikā varēs iegādāties pirmos "Rasā pēdas" albumus un izbaudīt īstu vasaras brīvdabas noskaņu.

Dūdiņas saka lielu paldies visiem, kas piedalījās albuma tapšanā. Ierakstu veica Mikus Frišfelds "Marana Productions" studijā, māsterēja Nick Dawes "Cave studio". Vizuāli ietērpa Jānis Andersons un Kate Pāvula. Minialbums tiek izdots ar Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" atbalstu un "Dardedze hologrāfija" labvēlību.

"Sus Dungo" abuma pirmo publisko kompozīciju "Rasā pēdas" jau var noklausīties www.susdungo.lv

Papildu informācija:
www.draugiem.lv/susdungo
www.facebook.com/susdungo
www.twitter.com/susdungo

Foto: Dūdiņu grupa "Sus Dungo". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV