Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Summer Sound Liepāja uzstāsies neeksistējoša grupa

EasyGet.lv, 05.06.2012. 13:21

Mūzikas festivāla Summer Sound Liepāja apmeklētājus 6. jūlijā vakara kulminācijā uz OKartes Pludmales skatuves kāps neeksistējoša grupa The Front Line, kas patiesībā ir četri topošās filmas "Izlaiduma gads" aktieri. Viņi "izpildīs" dziesmu 'Too Close To You', un kadri ar viņu uzstāšanos nokļūs režisora Andra Gaujas topošajā spēlfilmā "Izlaiduma Gads", kas pie skatītājiem nonāks jau nākamgad, informē festivāla pārstāvis Kristofers Knesis un filmas pārstāve Linda Igolniece.
Summer Sound Liepāja uzstāsies neeksistējoša grupa

Izdomātajā grupā The Front Line apvienojušies melnīgsnējā skaistule Lingita Lina Bopulu un Aminata Diarra, kā arī aktieri Ivars Auziņš un Dāvis Auškāps. Dziesmas 'Too Close To You' ierakstā, kas skanēs no skatuves, patiesībā ir dzirdama festivālā gaidāmās grupas The Briefing solistes Kristīnas Dobeles balss, bet instrumentālo aranžējumu veidojuši grupas The Hobos mūziķi Mārtiņš Burkevics, Egons Kronbergs un Vilnis Krieviņš sadarbībā ar festivālā gaidāmās grupas Dzelzs Vilks līderi Juri Kaukuli un Gati Ziemu no apvienības Nepilngadīgā Anna, kas papildinājuši ģitāras partijas. Ieraksts tapis Ingus Baušķenieka ierakstu studijā Bicycle Systems paša Baušķenieka virsvadībā.

Dziesmas mūzikas autors ir filmas režisors Andris Gauja, bet tekstu sacerējis Kaltenē dzīvojošais, Čikāgā dzimušais dzejnieks Pēteris Cedriņš. Tieši Summer Sound ietvaros notiks dziesmas tikko pabeigtā ieraksta pirmatskaņojums, un tālāk dziesma tiks piedāvāta radiostacijām.

Filma "Izlaiduma gads" stāsta par jaunu skolotāju Zani, kura pēc sāpīgas vilšanās personiskajā dzīvē visu enerģiju atdod savai jaunajai audzināmajai klasei, kas ir nepakļāvīgi jaunieši. Zanes entuziasms ļauj viņai nodibināt patiesu un ciešu draudzību ar klasi. Taču viss mainās, kad Zanē iemīlas viens no skolniekiem - Makss, un arī Zanei ir grūti pretoties vēlmei būt mīlētai. Zanei ir jāizvēlas – dzīvot tādu dzīvi, kādu vēlas viņa pati, vai tādu, kādu pieprasa sabiedrība.

Filmā sadarbojas profesionāli aktieri un jaunieši, kuriem līdz šim nav pieredzes aktieru darbā. Skolotāju lomās ir Inga Alsiņa (Jaunais Rīgas teātris), Gatis Gāga (Jaunais Rīgas teātris), Ivars Auziņš (Dailes teātris), Marina Janaus (Dailes teātris), Liena Šmukste (Jaunais Rīgas teātris) u.c., bet skolniekus atveido reāli vidusskolēni: Makss Klatenbergs, Edgars Siliņš, Ieva Apine, Elza Feldmane. Filmā piedalīsies arī pazīstamie Krievijas aktieri Konstantīns Lavroņenko un Zinaīda Šarko, kā arī jau pieminētā Lingita Lina Bopulu un citi.

Filmas režisors ir Andris Gauja, scenārija autors Lauris Gundars, operators Aleksandrs Grebņevs, producenti Andris Gauja un Guna Stahovska, māksliniece Ilze Kauliņa. Filma ir Latvijas un Krievijas kopražojums, kur Latviju pārstāv filmu studija Riverbed, bet Krieviju – Maskavas filmu studija Horosho Production. Par filmu vairāk uzzināt iespējams tās oficiālajā mājaslapā – www.izlaidumagads.lv.

Aicinot atļauties vairāk, festivālu sponsorē OKarte. Atbalsta Liepājas pilsētas Dome, Liepājas Kultūras pārvalde un enerģijas dzēriens Shark. Festivālam garšu piešķir Cēsu Alus. Summer Sound Liepāja notiks otro gadu, uz septiņām pludmalē un parkā izvietotām skatuvēm kāps vairāk kā piecdesmit grupu, mākslinieku, dīdžeju un dejotāju.

Festivāla oficiālajā mājaslapā www.summersound.lv iespējams dzirdēt jau izziņoto mākslinieku mūziku, kā arī saņemt vairāk informācijas gan par māksliniekiem, gan festivāla norisi. Summer Sound Liepāja 2012 vārti šovasar vērsies 6. jūlijā piecos pēcpusdienā, un festivāls turpināsies līdz pat 8. jūlija rītam. Biļetes pieejamas visās Biļešu Servisa kasēs jau šobrīd, to cena ir 12, 14 un 16 lati. Pieejamas arī VIP biļetes – to cena ir 30 lati. Tuvojoties festivālam biļešu cena ievērojami pieaugs.

Pērn festivālu Summer Sound Liepāja apmeklēja ap 20 000 apmeklētāju, divu dienu garumā Liepājas pludmalē un parkā uzstājās vairāk kā piecdesmit mākslinieki, tostarp leģendārais Vācijas numetāla kvartets Guano Apes, skotu dīdžejs, producents un dziedātājs Kalvins Hariss (Calvin Harris), britu grupa Toploader, kā arī pašmāju mākslinieki Gustavo, R.A.P., Gacho un daudzi citi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV