Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Alis P mini tūrē prezentēs topošā albuma dziesmas

EasyGet.lv, 05.06.2012. 17:41

Kamēr darbs pie ieraksta sniedzas finiša taisnē, latviešu blūzroka leģenda Alis P prezentēs tapušās un jau izdotās dziesmas divos koncertos Rīgā, Liepājā un Tukumā.
Alis P mini tūrē prezentēs topošā albuma dziesmas

Alis P jeb Gundars Rullis, kura vārds daudziem asociējas ar astoņdesmito gadu beigām un lielisko kaverversiju "Aizvējā" Boba Dilana dziesmai "Shelter from a Storm", pāris gadu atpakaļ jau paguvis izdod albumu – 2009.gadā klajā nāca "Uz priekšu" ar divpadsmit jaunām oriģināldziesmām, kas tika iespiestas gan kompaktdiskos.

Šoreiz Alis P atkal nomainījis spēlējošo sastāvu. Gundaram un pastāvīgi esošajam Edgaram Rubenim klāt pievienojies arī bundzinieks Edgars Āboliņš. Trijotne mini tūri atklās 8. jūnijā Rīgā, klubā "Nabaklab", 9. jūnijā uzstāsies Fontaine Palace, Liepājā un 16. jūnijā "Kaņepes Kultūras centrā". 7. jūlijā paredzēts koncerts Knauķu Festivālā pie Tukuma.

Alis P noteikti ir pēdējais, nopietni ņemamais blūzroka un heavy blues mūziķis Latvijā, kurš pats rada dziesmas un sacer tām vārdus. Ruļļa neparastā valoda, kas izveidojusies, dzīvojot Zviedrijā, piešķir tekstiem savādu, smeldzīgu un pārpasaulīgu noskaņu un beidzot blūzam latviešu valodā liek skanēt pilnīgi neatkarīgi no angliski tulkotām vārsmām, kas mūsu valodā teju nekad neizteic to pašu.

Topošā albuma materiāls ir krietni melodiskāks, skaļāks un dinamiskāks kā iepriekšējais un droši var stāvēt blakus mūsu laiku zināmākajiem blūzrokeriem "The Black Keys". Pilnīgi iespējams, pie jaunās skaņas vainojamas sastāva maiņas, kaut vai zinot Edgara Rubeņa (Mona De Bo; Alis P sastāvā spēlē basģitāru) pastiprināto interesi par ģitāras iespējām un apskaužamo virtuozitāti vai arī Edgara Āboliņa (All Day Long; arī Voiceks Voiska) iepriekšējo darbību enerģiskajā ska mūzikas žanrā.

Alis P mūzikā vienmēr svarīgs bijis ceļš un tā mērotājs. To var saklausīt ne tikai viņa iepriekšējās dziesmās, bet arī jaunajā materiālā, kur viena dziesma nosaukta "Ceļotāja" vārdā. Cilvēku plūsmā un cilvēkos viņš saskata vislielāko blūzu, viņu vēlmē dzīvē ko atrast, ko sasniegt un, protams, arī vilties. Tomēr dziesmas, lai arī sentimentālas, vēl aizvien staro pozitīvismu, klasiskā blūzroka emocijas un dzīvajā izpildījumā ir neatkārtojamas.

Alis P topošā albuma ieskaņas tūres ietvaros piestās:
8. jūnijā Rīgā, Nabaklab
9. jūnijā Liepājā, Fontaine Palace
16. jūnijā Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā
7. jūlijā Tukumā, Knauķu festivālā

Foto: Gundars Rullis un Edgars Rubenis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV