Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Igaunijā notiks daiļās mūzikas festivāls "Schilling"

EasyGet.lv, 12.06.2012. 12:31

Indie mūzikas festivāls "Schilling", kas notiek jau sesto gadu pēc kārtas, šogad interesentus pulcēs 7. jūlijā Pērnavas apriņķa Kilingi-Nõmme pilsētiņas vasaras dārzā. Šīs vasaras festivālā būs iespēja iepazīties ar dažādām grupām, kas pārstāv plašu stilu spektru, sākot no indie-pop un lo-fi psihedēlijas līdz instrumentālajam rock un ģitāru ambient - kopā uzstāsies 12 ansambļi un solo izpildītāji kā no Igaunijas, tā arī no citām valstīm, informē "Schilling" preses pārstāvis Tauno Maarpuu.
Igaunijā notiks daiļās mūzikas festivāls "Schilling"

Viens no festivāla galvenajiem māksliniekiem ir Prince Rama - psihedēlisko mūziku atskaņojošais māsu duets no Ņujorkas, kuru ierakstus ir izdevis "Animal Collective" dalībnieks Paw Tracks un L.A. ierakstu studija "Not Not Fun". Prince Rama mūzikai ir raksturīgi masīvi sintezatori, hipnotizējošas bungas, ēteriski skanoši vokāli un jaukas melodijas.

Festivālā uzstāsies Kanādas indie-pop dziedātājs Sean Nicholas Savage, eksotiski instrumentālo-rock spēlējošais Turcijas kvartets Hayvanlar Alemi (Sublime Frequencies), Vācijas-Amerikas indie-pop grupa Fenster (Morr Music), jauns Maskavas ansamblis The Retuses, kura mūzikai dziļu ietekmi ir atstājis ASV ansamblis Beirut, un Igaunijas vietējie Undergroun iecienīti izpildītāji Väljasõit rohelisse, Jaan Pehk, Ans. Andur, Marten Kuningas, Mirabilia, Candy Empire un Argo Vals.

MTÜ Huumus un kohviradio.com organizētais "Schilling" festivāls ir viens no savdabīgākajiem Igaunijā. Gadu gaitā uz "Schilling" skatuves kāpuši daudzi atzīti alternatīvās, indie, folk, pop un elektroniskās mūzikas izpildītāji, t.sk. Dun Dun (LAT), Starmetis (LAT), If We (RU), Samamidon (ASV), Kimya Dawson (ASV), Darren Hanlon (AUS), Je Suis Animal (NOR) un daudzi citi. Papildus pamata koncertam notiks arī mākslas projekti un dabas pārgājieni, tiek organizēta pavāru skola un oriģinālas izklaides bērniem utt. Kas reiz jau apmeklējis Schilling, tas atkal un atkal te atgriežas - un šoreiz jau kopā ar draugiem.

"Schilling" biļetes var iegādāties interneta mājas lapā www.bilesuserviss.lv un Statoil degvielas uzpildes stacijās (Igaunijā). Biļešu cena iepriekšpārdošanā līdz 06.07 ir 20€, bet pasākuma dienā iegādājoties - 25€. Bērniem vecumā līdz 16 gadiem (ieskaitot), pensionāriem un invalīdiem ieeja festivālā ir par brīvu (uzrādot atbilstošu dokumentu).

Braucot no Latvijas uz "Schilling" festivālu ar autobusu, visērtāk ir no Rīgas doties ceļā uz Pērnavu, bet tālāk ar pārsēšanos uz Kilingi-Nõmme pilsētiņu. Sīkāku informāciju par autobusu grafikiem atradīsiet festivāla mājas lapā http://schilling.ee, turpat arī iespējams rezervēt vietas automašīnā.

Foto atmiņas no pagājušā gada "Schilling" festivāla (ar Aron Urb): http://www.orants.ee/foto/schilling2011/

Foto: Vācijas-Amerikas indie-pop grupa Fenster. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV