Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Baltijas un Ziemeļvalstu vīru koru svētkos piedalīsies kori no Latvijas

EasyGet.lv, 12.06.2012. 12:41

Šajā nedēļas nogalē – no 15. līdz 17. jūnijam Igaunijā, Tartu jau otro reizi norisināsies Baltijas un Ziemeļvalstu vīru koru svētki. Šogad svētkos tiksies gandrīz 4000 vīru no septiņām valstīm, tostarp 15 kori no visas Latvijas, informē KNMC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.
Baltijas un Ziemeļvalstu vīru koru svētkos piedalīsies kori no Latvijas

Latviju svētkos pārstāvēs Rīgas Latviešu biedrības vīru koris, Latvijas Universitātes vīru koris „Dziedonis", Bērzaunes pagasta vīru koris „Gaiziņš", Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums" vīru koris „Tēvzeme", Rīgas Domes Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" vīru koris „Frachori", Krimuldas tautas nama vīru koris „Vecie draugi", Aizkraukles vīru koris „Staburags", Rīgas Kultūras un atpūtas centra „Imanta" vīru koris „Absolventi", Latvijas Meža darbinieku vīru koris „Silvicola", Rēzeknes vīru koris „Graidi", Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris „Gaudeamus", Valmieras Kultūras centra vīru koris „Imanta", Nīcas un Ventspils vīru kori, kā arī Jaunais Rīgas vīru koris.

Latvijas koru solo programmā delegācijas mākslinieciskais vadītājs Ivars Cinkuss ir iekļāvis sešas dziesmas, kas spilgti raksturo Latvijas vīru koru tradīciju. „Programmā būs gan klasiķa Jāzepa Vītola, gan mūsdienu komponista Ērika Ešenvalda mūzika. Koru dzīves baudīšanas garu paudīs Uģa Prauliņa un Jura Kulakova mūzika, abiem autoriem klātienē atskaņojot pavadījumus saviem skaņdarbiem. Viss lielais starptautiskais kopkoris Vanemuines operas simfoniskā orķestra pavadībā atskaņos Imanta Kalniņa Varoni gaidiet!", stāsta Cinkuss.

Baltijas un Ziemeļvalstu vīru koru svētkus rīko Igaunijas Vīru koru biedrība un Ziemeļvalstu Dziedātāju savienība (Nordisk Sangerforbund). Pirmie Baltijas un Ziemeļvalstu vīru koru svētki notika 2005. gadā Tallinā. Šogad svētkos piedalīsies vīru kori no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Fēru salām, taču vislielākā pārstāvniecība būs no Igaunijas – 34 kori.

Vairāk informācijas www.tartu2012.eu

Foto: Vīru kori. Foto (c) Ilmārs Znotiņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV