Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Mācītājs on Acid atgriežas Latvijā

EasyGet.lv, 12.06.2012. 16:56

Pašā vasaras viducī, pēc 11 gadu prombūtnes, Latvijas gaisu brauc pabojāt romantiski psihedēliskie grandžeri no Amerikas - Mācītājs on Acid, solot atraktīvas uzstāšanās vairākos Latvijas festivālos, kā arī atsevišķos koncertos.
Mācītājs on Acid atgriežas Latvijā

Mācītājs on Acid (MOA) 1991. gadā Amerikā dibināja brāļi Kristaps un Laris Krēsliņi, brālēns Gustavs Mergins. Grupas sastāvu papildina pseido radinieks Deimiens Teilors. Laris Krēsliņš spēlē bungas un ir MOA dzejnieks, bundzinieka prasmes apliecinājis neskaitāmās grupās. Kristaps Krēsliņš ģitārista pieredzi uzkrājis, spēlējot apvienībās Zvani un PND. Kristaps jau pāris gadus lej alu krogā Aptieka, par mājvietu radis Rīgu. Grupas basģitārists Gustavs šoreiz nepievienosies tūrei, jo būvē māju Vudstokā, Ņujorkā (tur, kur 60. notika tas LSD festivāls), bet Gustava aizvietotāju grupa izziņos īsi pirms tūres, jau tagad piebilstot, ka savās rindās uzņems vietējo censoni, tādējādi ne par gramu nepazaudējot MAO latviskuma garšu. Deimiens grupā taisa trokšņus un psihedēlisko trādirīdi un atzīst, ka MOA ir viņa rokenrola kalngals. Deimiens spēlējis arī grupās The Sounds of Kaleidoscope, The Snuff Project un The Asteroid #4.

ASV dibinātais kolektīvs Mācītājs on Acid Latvijā atgriežas piekto reizi. Aprīļa beigās grupa tikās Filadelfijā, kur studijā ierakstīja trīs jaunas dziesmas - "Čuguna bizness", "Krūmiņkundze" un "Megafons", kas līdzās vecajām MOA emozinģēm skanēs 21. jūlijā Positivus Festivālā Salacgrīvā, 27. jūlijā klubā "Fontaine Palace" Liepājā, 28. jūlijā Zvērā pie Saldus, 1. augustā klubā "Nabaklab", 2. augustā kopā ar  Age Of Stones bārā "Chill Inn" Valmierā, 3. augustā Laba Daba Līgatnē.

Foto: Mācītājs on Acid. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV