Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mastodon iesildīs Soundarcade un Sia Radikal

EasyGet.lv, 18.06.2012. 09:18

Trešdien, 20. jūnijā, Palladium koncertzālē uzstāsies, iespējams, šī brīža labākā metāla mūzikas grupa Mastodon. 2000. gadā ASV, Atlantā dibinātās grupas pēdējais albums vairāku Amerikas mūzikas žurnālu vērtējumā ir labākais pagājušā gada albums. Koncerta iesildītāji būs pašmāju Soundarcade un Sia Radikal.
Mastodon iesildīs Soundarcade un Sia Radikal

Grupa Mastodon pēdējos gados ir uzstājusies gandrīz visos lielākajos mūzikas festivālos pasaulē. Pašlaik viņi ir pašā slavas virsotnē un populāri ne tikai smagās mūzikas cienītāju vidū. 2011.gadā izdotais piektais albums The Hunter, tika atzīts par gada labāko ne vien žanriski ierobežotajā žurnālā Metal Hammer, bet arī plašāku rokmūzikas spektru aptverošajos žurnālos Classic Rock un Rock Sound, bet Rolling Stone viņus ir pavisam „apbēris ar zelta lietu", nodēvējot par labākajiem savas paaudzes metālistu vidū, kuriem līdzās neturas neviens.

Koncerta iesildītāji Sia Radikal ir smagās mūzikas apvienība, kas savu vēstījumu pauž latviski. Grupa radās 2008.gadā un kopš tā brīža neatlaidīgi koncertē. 2011.gada aprīlī dienasgaismu ieraudzīja Sia Radikal pirmais albums "Monokarš", kam sekoja 20 koncertu gara vasaras/rudens tūre, kurā kopkoncertus Sia spēlēja gan ar pašmāju grandiem Skyforger gan dāņu jauno melodic groove metal cerību Phonomik.

Soundarcade ir vispazīstamākie latviešu psihodēliskā un progresīvā smagā roka pārstāvji, kuri, mērķtiecīgi darbojoties jau kopš 2002. gada, ir izlaiduši trīs konceptuālus albumus - 12 Songs of the Jackalope (2006), Daughters of Molestia (2009), Moving the Great Hadron (2012). Grupa izkopusi tikai sev raksturīgu, meditatīvu un dažādām noskaņām bagātu post experimental metal, kas ieved klausītāju dzīves jēgas meklējumiem pārpilnā mitoloģisko un zinātniskās fantastikas tēlu pasaulē.

Biļetes nopērkamas "Biļešu Serviss" kasēs un internetā, biļešu cena Ls 19 un Ls 21.

Papildu informācija:
www.facebook.com/palladiumriga
www.twitter.com/palladiumriga
http://www.mastodonrocks.com/
http://www.soundarcade.lv

Foto: Grupa Mastodon. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV