Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Blūza svētki Siguldā 2012

EasyGet.lv, 18.06.2012. 10:30

27. un 28. jūlijs, Siguldas pilsdrupu estrāde
Blūza svētki Siguldā 2012

27. un 28. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks Blūza svētki Siguldā 2012. Līdz pat pusnaktij festivāla skatuve kopā ar pašmāju mūziķiem pulcēs blūzmeņus no ASV, Austrijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas un Lietuvas. Tā būs iespēja 18 kolektīvu izpildījumā baudīt blūzu visā tā daudzveidībā.

Foto no Siguldas Blūza svētkiem. 

Fesitivāla programma:

Festivāla pirmajā dienā uzstāsies The Blues Explosion no Itālijas kopā ar amerikāņu solistiem - Čikāgas blūza dīvu Vivian Vance Kelly, mutes harmoniku meistaru Brian Templeton no Bostonas un Teksasas blūzmeni Texas Slim. Eiropas blūzu pārstāvēs pazīstamais Hammond ērģelnieks no Austrijas ar īpašu projektu Raphael Wressnig & Latvian Groove, kura sastāvs komentārus neprasa: Artis Orubs (bungas), Gints Pabērzs (saksofons), Jānis "JohnnyHill" Kalniņš (ģitāra). Festivāla īpašie viesi - Rafaela un Vladimira Tuzova (FunCOOLio) Hammond ērģeļu duets saspēlē ar boogie-woogie meistaru Gintu Žilinski. Festivālu atklās D11 Blues Band un leģendārā grupa Monro, kuri ir sagatavojuši īpašu blūza programmu. Koncertu sākums plkst. 19:00.

Blūza svētku otro dienu plkst. 15:00 uzsāks II Latvijas Blūza konkursa finālistu koncerti. Pēc tam sāksies festivāla koncerti, kuros uzstāsies pašmāju blūzmeņi 4 Men Band, Fortress, Igor "Rebel" Novikoff Band, Ginta Žilinska Trio, Nothing Personal, The Blues Gang, The Twins Peek, kā arī pērnā gada konkursa uzvarētāji Chehols un jauns Jāņa Vanadziņa projekts Mozambika. Koncertus noslēgs Igaunijas blūzroka jaunatne Dramamama, britu trio Komla, kurā bungas spēlē Arturs Reirs (ex-Keksi, ex-VCP), kā arī Čikāgas blūza vokāliste un bundziniece Yolanda Bush kopā ar Lietuvas blūza veterāniem The Road Band.

Paralēli festivāla koncertiem blūza kinozālē tiks rādīta Leonīda Nidbaļska videohronika par blūzu un džezu Latvijā, būs apskatāma Latvijas džezam veltīta fotogrāfiju izstāde.

Ieejas maksa:

Biļetes iespējams nopirkt Biļešu servisa 200 tirdzniecības punktos Latvijā, kā arī Biļešu servisa un Bez Rindas interneta veikalos.
2 dienu biļetes cena iepriekšpārdošanā — Ls 16,-
2 dienu biļetes cena iepriekšpārdošanā no 18. jūlija — Ls 22,-
2 dienu biļetes cena 27. jūlijā — Ls 28,-
1 dienas biļetes cena pasākuma dienā - Ls 16,-
1 dienas biļetes iepriekšpārdošanā būs pieejamas no 16. jūnija.

Siguldas ID karšu īpašniekiem līdz 1. jūlijam ir iespējams iegādāties 2 dienu biļeti par īpašu cenu Ls 12,- un vienas dienas biļeti par Ls 8,- (biļetes būs derīgas uzrādot Siguldas ID karti). Biļetes nopērkamas Siguldas pilsētas kultūras namā Pils ielā 10.

Siguldas Blūza svētku mājaslapa: www.bluesfest.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV