Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Lielbritānijas karaliene Elizabete II apbalvo Karelu Marku Šišonu

EasyGet.lv, 19.06.2012. 17:51

Viņas Majestāte Anglijas karaliene Elizabete II piešķīrusi Karelam Markam Šišonam Britu impērijas virsnieka ordeņa pakāpi (OBE) par viņa ieguldījumu pasaules mūzikā, informē LNSO Komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka. Britu diriģents iekļauts karalienes dzimšanas dienas goda nosaukumu sarakstā, kas tika publicēts 16. jūnijā.
Lielbritānijas karaliene Elizabete II apbalvo Karelu Marku Šišonu

Karels Marks Šišons atzina, ka jūtas gan pārsteigts, gan pagodināts, nonākot šajā izcilo ļaužu pulkā, kas sasnieguši nozīmīgas lietas Lielbritānijas labā. „Bērnībā man pat sapņos nerādījās, ka reiz es varētu saņemt šo ordeni. Turklāt šo pagodinājumu vēl īpašāku dara tas, ka tas piešķirts karalienes Dimanta jubilejas svētku laikā – es jūtos ļoti pateicīgs."

Šajā reizē starp ordeņa kavalieriem ir arī aktrises Keita Vinsleta un Ketrīna Zeta-Džonsa, aktieris Kolins Fērts, dziedātājas Kailija Minoga un Annija Lenoksa, futbolists Deivids Bekhems, golfa spēlētājs Lūks Donalds u. c.

OBE jeb Britu impērijas virsnieks ir Britu impērijas ordeņa otrā pakāpe – pagodinājums, ko piešķir Anglijas karaliene. Tas parasti tiek piešķirts par īpašu kalpošanu sabiedrībai vai izcilību kādā atsevišķā nozarē – sportā, mākslā vai izklaides industrijā Lielbritānijā vai Britu sadraudzības valstīs.

Plašāka informācija: www.lnso.lv

Foto: Karels Marks Šišons. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV