Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Kafejnīca "Lāsīte" uzsāk 37. sezonu

EasyGet.lv, 21.06.2012. 11:02

Ceturtdien, 21. jūnijā, plkst. 20:00 37. sezonu svinīgi atsāks viena no Vecrīgas savulaik iecienītākajām kafejnīcām – "Lāsīte".
Kafejnīca "Lāsīte" uzsāk 37. sezonu

"Lāsīte" ir leģendāra vieta jau kopš 1975. gada... Savulaik, padomju gados, šī bija ne tikai ļoti populāra Vecrīgas kafejnīca, bet arī vienlaicīgi, kā tiem laikiem tas bija raksturīgi, viena no nepieejamākajām vietām Rīgā...

Atskatoties vēl tālākā vēsturē, viss aizsākās 1454. gadā, kad vienlaicīgi ar senās Rīgas aizsargmūriem, šeit parādās Aklā iela un arī ēka, kuras pirmajā stāvā zem senatnīgajām krustveida velvēm ir izvietojusies "Lāsīte". Arhitekte Silvija Pētersone, 1975. gadā projektējot kafejnīcu, maksimāli centās saglabāt seno celtni un tās viduslaiku garu. Logos parādījās atjaunotas vitrāžas, uz sienām tika piestiprinātas vilku un mežacūku ādas, zālē izvietojās masīvas viduslaika stila mēbeles.
Un vēl..., ļaudis runā, ka padomju laikos "Lāsīte" bijusi tā vieta, kur Latvijas PSR augstākā vadība, ar pašu Vosu priekšgalā, pēc nosalšanas uz Komjaunatnes Krastmalas tribīnes, ir nākusi „sildīties" ar konjaciņu un turpinājusi atzīmēt Oktobra svētkus.

Šogad piedzīvotā vērienīgā renovācija, kuras laikā atjaunots kafejnīcas interjers un izveidota vasaras terase ar skatuvi ikvakara muzikālajiem priekšnesumiem, pilnvērtīgi atgriež "Lāsīti" Vecrīgas restorānu un vasaras dārzu apritē. Iegriežaties šeit ikviens iekļūst savdabīgā noskaņu mikslī, kur senā Livonijas laika atmosfēra jaucās ar nostalģijas pilnajiem pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem un astoņdesmitajiem gadiem.

"Lāsīte" šodien ir restorāns bez biedējošās Vecrīgas dārdzības. Papildus mūsdienīga restorāna tradicionālajam piedāvājumam, apmeklētājiem ir pieejama arī nostalģiskā ēdienu karte, kas sevī apvieno kafejnīcas pirmsākumiem raksturīgos ēdienus un kokteiļus.

Šovakar Anglikāņu baznīcas pakājē "Lāsīte" atklāj savu jauno vasaras terasi un kafejnīcas 37. oficiālo sezonu. Par godu tam jau no pl. 20:00 notiks svinības, kuru laikā par muzikālo labsajūtu rūpēsies Laimis Rācenājs un viņa pavadošā mūziķu grupa, kā arī senās mūzikas izpildītājs Einars Kvilis.
Īpaši gaidīti ir visi, kas dažādos laikos "Lāsīti" ir saukuši un uzskatījuši par sev mīļu vietu.

Turpmāk ik vakaru, visas vasaras garumā, restorāna "Lāsīte" terasē tiks piedāvāti Latvijas mūziķu muzikāli priekšnesumi. Šīs nedēļas izskaņā uzstāsies:
piektdien. 22.06. - Einars Kvilis (lauta, ģitāra) ...senā mūzika;
sestdien. 23.06. - Artūrs Kutēpovs (ģitāra) un Girts Pavenis (ģitāra) ...populāra mūzika;
svētdien. 24.06. - Double Trouble jeb Marko Ojala (bajāns) un Raivo Stašāns (saksofons) ...pasaules mūzika.

Ieeja - bez maksas.

"Lāsītes" adrese: Vecrīga, Aklā iela (uzreiz aiz Anglikāņu baznīcas).
http://www.lasite-bar.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV