Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Olga Rajecka sniegs jubilejas koncertu Dzintaros

EasyGet.lv, 27.06.2012. 14:57

Dziedātāja Olga Rajecka, kura šogad atzīmēja 50. dzimšanas dienu, turpina jubilejas gada aktivitātes un 26. augustā uzstāsies Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.
Olga Rajecka sniegs jubilejas koncertu Dzintaros

Tāpat šogad klajā tiks laists Latvijas Nacionālās operas jubilejas koncerta video ieraksts DVD formātā, kas tiks prezentēts koncertā Dzintaros.

Rajecka šogad jau paguvusi izdot CD ar populārāko dziesmu izlasi, biogrāfisku grāmatu "Mana svētku diena" un nodziedāt vairākus koncertus kopā ar Vidzemes kamerorķestri daudzviet Latvijā.

Olga Rajecka jubilejas gadā īpaši gribējusi dziedāt Dzintaru koncertzālē, kas viņai saistās ar neaizmirstamām atmiņām. "Pirmkārt, tas ir konkurss "Jūrmala 87", kas man atnesa uzvaru skatītāju vērtējumā. Toreiz saņēmu divus miljonus balsu no visas Padomju Savienības. Un tie nebija telefona zvani, nē - lai par mani nobalsotu, cilvēki pa pastu sūtīja anketas! Tāpat Dzintari man nozīmē "Eoliku" – kādreiz tur vasarā spēlējām nevis vienu, bet trīs un četrus koncertus mēnesī. Kopā ar Mārtiņu Freimani tur dziedājām Valda Atāla programmu un pirms desmit gadiem tur svinēju arī 40. dzimšanas dienu. Dzintari ir vieta, no kuras es nevaru un negribu aiziet," atceras dziedātāja.

Prezentācijas koncerta producente Elita Mīlgrāve sola, ka krāšņumā un vērienā tas nebūs mazāk iespaidīgs par Operā notikušo. Programma būšot līdzīga, tomēr gaidāmas arī intriģējošas izmaiņas. Piemēram, skanēs vairākas pilnīgi jaunas Imanta Kalniņa kompozīcijas – pirmās, ko komponists pēc ilga pārtraukuma atkal sarakstījis īpaši Olgai Rajeckai.

Tāpat kā pavasarī, Olga Rajecka uzstāsies kopā ar Vidzemes kamerorķestri diriģenta Andra Veismaņa vadībā un uz skatuves viņai pievienosies viesi – grupas "Turaidas Roze" un "Eolika", kurai šoreiz pievienosies arī tās vēsturiskais līderis Boriss Rezņiks.

Tāpat koncertā piedalīsies arī grups "Dāmu pops" dalībnieces, aktieris Varis Vētra, Violetais Lielvārdes koris, Aigars Grāvers un Raimonds Macats. Dalībnieku sarakstu šoreiz papildinājuši "Laimas Muzikanti" - Olgas draugi no Latgales, ar kuriem Olga Rajecka sola dziedāt arī latgaliski.

Biļetes uz Olgas Rajeckas jubilejas koncertu nopērkamas "Biļešu paradīze" kasēs.

Foto: Dziedātāja Olga Rejecka. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV