Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Jūrmalā pirmo reizi notiks mūzikas festivāls Live Fest

EasyGet.lv, 28.06.2012. 12:54

Sestdien, 30. jūnijā, pirmo reizi Dzintaru koncertzālē Jūrmalā norisināsies mūzikas festivāls Live Fest, kur uzstāsies pasaules leģendas Mafred Mann's Earth Band, informē Gita Želve.
Jūrmalā pirmo reizi notiks mūzikas festivāls Live Fest

30. jūnijā plkst. 19:30 Dzintaru koncertzālē uzstāsies blūza un roka zvaigzne Louie Fontaine & Starlight Searchers, savukārt 21:00 uz skatuves kāps leģendārā britu rokgrupa Mafred Mann's Earth Band, kas festivāla Live Fest ietvaros atzīmēs estrādes karjeras 40 gadadienu.

Grupa MMEB savas pastāvēšanas laikā pieredzējusi vairākkārtējas izmaiņas gan grupas sastāvā, gan nosaukumā un muzicēšanas stilistikā, līdz 1971. gadā tā nostabilizējas kā progresīvā roka vienība Manfred Mann's Earth Band (oriģinālsastāvā ir arī vēlākais AC/DC bundzinieks Kriss Sleids). MMEB skaņdarbos saplūst roka, džeza un klasiskās mūzikas ietekmes (vairākas kompozīcijas balstītas simfoniskās mūzikas tēmās), taču atšķirībā no daudzām citām progroka grupām viņiem izdodas saglabāt melodisku skanējumu, ko īpaši rotā Manfrēda savdabīgā sintezatoru spēle. Repertuārā netrūkst oriģinālkompozīciju, taču būtiska loma tiek pievērsta arī kaverversijām, īpaši Boba Dilana sacerējumiem – ilgu laiku gandrīz katrā MMEB albumā ir pa kādai viņa dziesmai.

Mūzikas festivāls Live Fest šogad notiks pirmo reizi Dzintaru koncertzālē Jūrmalā. Festivālu organizē aģentūra Live Fest Agency, kas nākotnē mūzikas festivālu plāno izvērst par gadskārtēju pasākumu, kas vairāku dienu garumā norisinātos gan Rīgā, gan Jūrmalā. Festivāla koncepcija veidota, lai bagātinātu esošos Rīgas un Jūrmalas pilsētas svētkus ar rūpīgi izmeklētu muzikālo saturu.

Festivāla biļetes iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs, cena 10-30 Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV