Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latīņamerikas perkusionisti vadīs apmācības Kaņepes Kultūras centrā

EasyGet.lv, 29.06.2012. 11:51

2. jūlijā plkst. 19.00 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, norisināsies pasākums „Bungu karavāna", kā ietvaros perkusionistu Tiago Loei un Miguel Hernandez Giraldi vadībā notiks saulaino Latīņamerikas ritmu apmācība un instrumentu izgatavošanas darbnīca, informē Kristīne Hlevinska.
Latīņamerikas perkusionisti vadīs apmācības Kaņepes Kultūras centrā

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīt perkusiju spēles tehniku, spēlēt un vērot bungas darbībā. Ikviens interesents ar un bez perkusiju spēles priekšzināšanām aicināts izbaudīt kultūru pieredzes apmaiņu, prieku un saspēli, līdzi ņemot bērnus, savus mūzikas instrumentus un lielisku noskaņojumu! Ieeja pasākumā – bez maksas.

Sākot ar 9.jūliju, Kaņepes Kultūras centrā sāksies perkusiju apmācības vasaras skola. Visi interesenti aicināti pievienoties divām perkusiju spēles apmācības grupām: pirmdienās plkst. 17.00 - iesācēju grupa; plkst. 19:00 – grupa dalībniekiem ar priekšzināšanām. Vienas nodarbības ilgums – 1,5 h. Nodarbību maksa: 30 Ls mēnesī (4 nodarbības), studentiem – 25 Ls mēnesī. Pieteikšanās nodarbībām un papildus informācija pa e-pastu kristine@kanepes.lv.

Mūziķis, producents, perkusiju aranžētājs Tiago Loei dzimis Brazīlijā, guvis lielu pieredzi, muzicējot dažādos sastāvos Brazīlijā, Kubā un Zviedrijā. Šobrīd regulāri uzstājas Kārļa Vanaga City Jazz Big Band, Raimonda Paula kvartetā un Magnus Lindgren (SWE) sastāvā.

Čīliešu izcelsmes mūziķis Miguel Hernandez Giraldi muzicējis un guvis pieredzi dažādos mākslas projektos Brazīlijā, Argentīnā, Ķīnā, Skotijā, Bolīvijā un Argentīnā. Darbojies mākslas organizācijā „The Company", kuras ietvaros piedalījies dažādu mākslas izstāžu organizēšanā un kopumā piedalījies vairāk kā 15 starptautiskos radošajos braucienos. Mūziķis jau 4 gadus uzturas Latvijā, muzicē grupā Funk Therapy, vada dažādas meistarklases un pasniedz mūzikas nodarbības.

Kaņepes Kultūras centrs atrodas ēkā, kas piedzīvojusi gan aristokrātiskas Rīgas baltvācu un krievu ģimeņu sarunas, gan arī daudz bohēmas Brīvvalsts laikā, kad kvartāla stūri apdzīvoja Mākslas akadēmijas un Rīgas Tehniskās universitātes studenti. Šobrīd Kaņepes Kultūras centrs piedāvā saviem apmeklētājiem daudzveidīgu mūzikas, mākslas un kultūras programmu, iesaistot talantīgus pašmāju un ārzemju māksliniekus, mūziķus un producentus.

Foto: Perkusionistu Tiago Loei un Miguel Hernandez Giraldi. Foto (c) Kristīne Blūma

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV