Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kori jau piesakās dalībai Pasaules koru olimpiādē Rīgā 2014. gadā

EasyGet.lv, 10.07.2012. 13:06

Divus gadus pirms Pasaules koru olimpiādes Rīgā dalību tajā jau pieteikuši kori no ASV, Venecuēlas, Ķīnas, Rumānijas, Čehijas un Filipīnām, informē "Nodibinājums Rīga 2014".

"Tik liela interese par kādu no gaidāmajām koru olimpiādēm ir pirmo reizi. Koru gatavība jau tagad reģistrēties dalībai Rīgas olimpiādē ir lielisks apliecinājums Latvijas kordziedāšanas tradīciju nozīmīgumam un atpazīstamībai pasaulē," uzsver Pasaules koru olimpiādes organizētāju, Vācijas kultūras biedrības InterkulturManagement koru starptautiskās sadarbības direktors Gents Lazri (Gent Lazri). "Jau patlaban reģistrējušies desmit kori. Līdz šim ātrākais, kad pirmais koris reģistrējās dalībai olimpiādē, bija vienu gadu iepriekš."

"Sinsinati satiktie dziedātāji un kordiriģenti ir ļoti ieinteresēti par nākamo Pasaules koru olimpiādi – Rīgas notikumu. Sajūta kā dzimšanas dienā, jo daudzi apsveic ar olimpiādes norisi tieši Rīgā. Sevišķu interesi izrāda tieši Eiropas kolēģi, jo 2014.gadā pēc ilgāka laika pasaules koru olimpiāde atgriežas Eiropā," pauž 2014.gada Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags.

"Pasaules koru olimpiāde ir patiešām iespaidīgs pasākums, ar ārkārtīgi pozitīvu un draudzīgu atmosfēru. To esam izjutuši jau kopš pirmajām Sinsinati olimpiādes dienām. Šo olimpiādes garu iedzīvināt Rīgā ir mūsu uzdevums un izaicinājums, " uzsver nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle. "Mēs kā organizētāji raudzīsimies, lai Rīgas olimpiādē piedalītos pasaules līmeņa mākslinieki, tiktu organizētas spēcīgas meistarklases kordiriģentiem, visiem dalībniekiem Rīga paliktu labā atmiņā ar olimpiādes labo organizāciju un noskaņu."

Sinsinati pilsētā plašu ievērību ieguvusi Rīga 2014 informatīvā atpūtas zona, kurā Rīga - nākamā koru olimpiādes rīkotāja - sevi prezentē kā pilsētu ar izcilām kordziedāšanas tradīcijām. Neviltotu apbrīnu ieguvuši informatīvie materiāli par Dziesmu un deju svētkiem - daži pat mēģina fotogrāfijā saskaitīt dziedātājus uz Mežaparka lielās skatuves. Labu ieskatu mūsu dziedāšanas bagātībā sniedz kora "Sōla" un vokālā ansambļa "Latvian Voices" uzstāšanās Rīgas telpā.

Rīga 2014 telpā olimpiādes dalībnieki var uzzināt par Latviju, Rīgu. Iespējams atpūsties, spēlējot galda spēles, baudot Rīgas ainavas un Dziesmu svētku norisi foto un video formātos. Rīga 2014 komanda trāpījusi desmitniekā - milzu popularitāti dalībnieku vidū ieguvuši Rīgas vēdeklīši, jo patlaban Sinsinati valda netipisks 40 grādu karstums.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais starptautiskais koru pasākums pasaulē un ne velti tiek dēvēts par kordziedāšanas olimpiskajām spēlēm. Pasaules koru olimpiāde tiek rīkota katru otro gadu, un nākamā olimpiāde notiks Rīgā 2014.gadā - Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros. Pasaules koru olimpiādes Rīgā organizētāji nodibinājums Rīga 2014 plāno, ka Rīgā notiekošā koru olimpiāde vēsturē varētu ieiet kā lielākais jebkad notikušais šāda veida pasākums.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV