Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Sākas Senās mūzikas festivāls

EasyGet.lv, 11.07.2012. 12:18

18. Starptautisko Senās mūzikas festivālu šodien, 11. jūlijā, atklās Rīgas Sv. Jāņa baznīcā ar koncertu "Angļu renesanses meistardarbi". Latvijas Radio koris satiksies ar erudīto mūzikas pētnieku un interpretu Polu Hiljeru, kura izvēlētajā programmā iekļauti izcili daudzbalsīgās mūzikas meistari kā Viljams Bērds, Orlando Gibonss, Tomass Taliss u.c.
Sākas Senās mūzikas festivāls

Senās mūzikas festivāls notiks no 11. līdz 14. jūlijam Rīgā, Rundālē, Koknesē un Mežotnē.

Klausītājus gaida tikšanās ar izciliem solistiem - Ingu Kalnu, Sergeju Jēgeru, Guntu Davidčuku, kā arī ar zviedru senās mūzikas ansambli Villancico, ansambli Musica Nuova no ASV, baroka orķestri Collegium Musicum Rīga, gregoriskās mūzikas ansambli Schola Cantorum Riga, Sinfonietta Rīga baroka ansambli, orķestri Kremerata Baltica. Neizpaliks arī koncertuzvedums bērniem Rundāles pilī, kurā tiks izspēlēta, izdziedāta un izdejota pazīstamā Andersena pasaka "Princese uz zirņa".

Festivālu rīko VSIA "Latvijas Koncerti".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV