Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Koris "Kamēr..." sniegs koncertu Bruknas dievnama atbalstam

EasyGet.lv, 13.07.2012. 14:41

21. jūlijā plkst. 18.00 Rīgas Vecā Sv. Ģertrūdes baznīcā ar kora "Kamēr..." koncertu tiks aizsākta vērienīga labdarības akcija "Uzcel savu baznīcu!". Tās mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā.
Koris "Kamēr..." sniegs koncertu Bruknas dievnama atbalstam

Latvijā ir daudz fantastiski, vislabākajā nozīmē neprātīgi, sirdsgudri un stiprus ceļus ejoši cilvēki. Viens no viņiem ir priesteris Andrejs Mediņš.

2001.gadā izpostītajā Bruknas muižā, Bauskas novadā viņš izveido rehabilitācijas vietu "Kalna svētību kopiena". Tās mērķis ir palīdzēt dažādās atkarībās esošiem ļaudīm. Kopienā katram ir iespēja atrast pašam savu ceļu šai Dieva pasaulē, "lietojot" vienīgi garīgās dzīves un darba terapiju, kopienas garīgā patronese ir Māte Terēza no Kalkutas.

2011.gada 31.maijā, Andreja Mediņa iniciēta, ir sākta starpkonfesiju kapelas būve Bruknā, jo muižā esošā ir par mazu. Lai kapela taptu, nepieciešami ziedojumi. Akcijas "Uzcel savu baznīcu!" mērķis ir palīdzēt uzcelt sakrālo celtni un apustuļu skulpturālo grupu.

Kora "Kamēr..." klātbūtne šajā ceļā nav nejauša. Līdzīgi kā šo kori raksturo nosaukumā iekodētā daudzpunkte – kamēr esam jauni, tikmēr viss ir iespējams un sasniedzams, arī akcijas veidotāju "Uzcel savu baznīcu" pārliecība ir – kamēr esam gatavi savu talantu, darbu un laiku dāvāt svētīgu mērķu sasniegšanai, mēs ceļam arī katrs savu iekšējo baznīcu. 21. jūlijā koris "Kamēr..." diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā izpildīs mūziku no dažādiem iepriekš realizētajiem projektiem.

Kora "Kamēr..." koncerts ieskandinās 25. augustā Bruknas muižā gaidāmo lielkoncertu "Uzcel savu baznīcu!", kurā muzicēs un piedalīsies dažādi Latvijā zināmi un populāri mūziķi, tostarp, Renārs Kaupers, Goran Gora, Aija Andrejeva un citi.

Visi koncertos iegūtie līdzekļi tiks izmantoti kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā.

Foto: Jauniešu koris "Lamēr...". Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV