Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvian Voices Pasaules koru olimpiādē - zelta medaļa un čempionu tituls

EasyGet.lv, 16.07.2012. 12:20

Latvijas dziedātāji ASV notiekošajā Pasaules koru olimpiādē guvuši vēl vienu izcilu panākumu: vokālais ansamblis "Latvian Voices" sieviešu kamerkoru kategorijā ieguvis zelta medaļu un čempionu titulu, kas ir augstākais iespējamais novērtējums, informē nodibinājuma "Rīga 2014" pārstāvji.
Latvian Voices Pasaules koru olimpiādē - zelta medaļa un čempionu tituls

"Latvian Voices" uzstāšanās konkursa skatē tika uzņemta ar lielām ovācijām un, kā pēc uzstāšanās uzsvēra pašas dziedātājas – vienreizēja un iedvesmojoša bijusi no skatītājiem saņemtā enerģija. Arī Rīgas prezentācijā dziedātājas tika uzņemtas ar neviltotu sajūsmu, un viņu septiņas balsis plašo "Duke Energy" halli piepildīja tikpat skanīgi kā simtbalsīgs koris.

Arī "Latvina Voices" līdzīgi kā koris "Sōla" piedalījās tā dēvētajā "čempionu grupā" Stiprākos un labākos korus šai grupai izvēlas Pasaules koru olimpiādesmākslinieciskā padome.

Kā jau ziņots, ar panākumiem dalību Pasaules koru olimpiādē aizvadīja arī Latvijas Kultūras akadēmijas koris "Sōla", kas ieguva trīs zelta medaļas – jaukto koru, folkloras un sakrālās mūzikas kategorijās.

Pasaules koru olimpiāde ASV notiek no 4. līdz 14.jūlijam, tajā piedalās 15 tūkstoši dziedātāju no 64 valstīm. Nākamā koru olimpiāde pēc diviem gadiem notiks Rīgā, tas iecerēts kā viens no vērienīgākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem. Pasaules koru olimpiādes Rīgā organizētāji nodibinājums "Rīga 2014" plāno, ka Rīgas olimpiāde vēsturē varētu ieiet kā lielākais jebkad notikušais šāda veida pasākums.

Foto: Latvian Voices. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV