Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Foto: Fonofest 2012

Elīna Gulbe, 16.07.2012. 17:42 | komentāri (2)

13. un 14. jūlijā Cēsu novada Uplandos mūzikas un sporta cienītājus pulcēja festivāls Fonofest 2012, šogad izskanot astoto gadu pēc kārtas. Šī gada Fonofestu varētu dēvēt par dubļaināko un lietaināko festivāla vēsturē, kā arī raibāko muzikālā ziņā.
Foto: Fonofest 2012

Galerijas:

Kā jau ierasts katru gadu, arī šogad festivāla organizatori bija veikuši izmaiņas gan pasākuma infrastruktūrā, gan izklaides iespēju klāstā, jau ierasto programmu papildinot ar dažādiem interesantiem jauninājumiem. Lielākās pārmaiņas bija piedzīvojis festivāla teritorijas plānojums, telšu pilsētu un stāvlaukumu apmainot vietām. Līdz ar lietainajiem laika apstākļiem labi plānotās izmaiņas kļuva ne tik parocīgas, un stāvlaukums, kā arī telšu pilsēta, kura atradās ieplakā, pārvērtās par dubļu placi, bet galvenā gājēju taka, pa kuru paredzēta ieiešana Fonofesta teritorijā, ātri vien kļuva par mālainu slidkalniņu, kurš piedāvāja izbaudīt dubļainus nobraucienus tiem, kuriem nepietika ar festivāla teritorijā esošo skimborda vietu, kurā, neskatoties uz vēsajiem un tā jau slapjajiem laika apstākļiem, bija iespējams nobaudīt ūdenspriekus. Tāpat kā citus gadus Fonofestā varēja baudīt ne tikai mūziķu performances, bet arī piedalīties sportiskās aktivitātēs, spēlējot volejbolu un futbolu, kā arī deldējot skeitborda rampu.

Nenoliedzams prieks par to, ka katru gadu festivāla galvenā skatuve pieaug izmēros, kas pārliecina par izaugsmi, tomēr ieviestās izmaiņas skatuvju plānojumā, kas nav saistāmas ar lielo skatuvi, bet gan ar trīs mazākajām, brīžiem kļuva apgrūtinošas, jo gan Cēsu alus skatuve, gan Red Bull Tour Bus, kā arī Rock skatuve atradās teju vienā līnijā un, lai gan mūziķu uzstāšanās saplānotas pamīšus, skaņa no skatuvēm tomēr brīžiem pārklājās, nemaz nerunājot par tiem pulksteņlaikiem, kad Veto magazine teltī, kura atradās tieši starp Red Bull busiņu un Cēsu alus skatuvi, apgriezienus uzņēma dīdžeju spēlētās ballītes. Tas liek domāt, ka līdz ar festivāla attīstību ierastā teritorija sāk kļūt par mazu.

Paprāvais un katru gadu pieaugošais skatuvju skaits nodrošina to, ka visiem festivāla apmeklētājiem ir iespējams atrast tieši sev tīkamu muzikālo baudījumu, tomēr, gadiem ejot, aizvien vairāk jūtams, ka festivāls savu agrāko, alternatīvās mūzikas izvēli pamazām sāk nomainīt uz daudz mainstrīmāku. Tomēr skaidrs, ka organizatori vēl nav gatavi attiekties no ierastā, smagās mūzikas žanra pārstāvniecības festivālā. To pierādīja uz Rock skatuves spēlējošie mūziķi, lai gan tiem bija atvēlēta viena no mazākajām, teritorijas nomalē novietotajām skatuvēm, kura savulaik pildījusi arī dīdžeju telts pienākumus. Starp jau ierastajiem festivāla viesiem - somu apvienību Deep Insight, pašmāju ska grupu All Day Long, ungāru smagās mūzikas izpildītājiem Insane un vietējiem Sanctimony -, šogad parādījās arī jauni, kā arī ne tik svaigi vārdi. Savdabīgu miksli festivāla line up ieviesa tādas jau leģendāras grupas kā Pērkons un Linga, pavisam neparasti uz lielās skatuves piektdienas vakarā bija vērot Labvēlīgā tipa uzstāšanos, kura, jāatzīst, bija gana izklaidējoša, bet festivāla galvenie mākslinieki The Asteroids Galaxy Tour pasākumam piešķīra nenoliedzamu devu popmūzikas sajūtas. Tomēr šķiet, ka kvalitatīvākās un enerģētiski piepildītākās uzstāšanās norisinājās uz Red Bull tūres busiņa jumta, kur rokenrola noskaņu nodrošināja tādas apvienības kā Indygo un Satellites LV.

Par to, ka ballīte festivālā izdevusies laba, iespējams, liecina arī no dejošanas ielauztie dēļi pie Veto magazine telts, tomēr nepamet pārdomas par to, ka līdz ar vēlmi palielināt auditoriju, Fonofests šķiet zaudējis savu muzikālo pamatkoncepciju.

Foto: The Asteroids Galaxy Tour. Foto (c) Kristiāns Kažmers

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV