Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Uz "Origo Summer Stage" skatuves notiks Latvijas blūza konkurss

EasyGet.lv, 17.07.2012. 11:24

19. jūlijā plkst. 19.00 uz "Origo Summer Stage" skatuves piecas mūzikas apvienības sacentīsies par galveno balvu - Latvijas Blūza atbalsta biedrības apmaksātu ceļojumu uz Tulūzu Francijā, lai pārstāvētu Latvijas blūzu 2013. gada Eiropas galvenajā blūza notikumā - European Blues Challenge, informē Baiba Bože.
Uz "Origo Summer Stage" skatuves notiks Latvijas blūza konkurss

II Latvijas Blūza konkursā sacentīsies: "The Peace Street Duo", "Fortress", "Pūce", "Tonija un draugi" un "Ginta Žilinska Trio". Atlases kārtā piedalījās 8 muzikālās apvienības.

Pasākuma rīkotāji konkursa uzvarētājiem nesola naudas balvas vai kādus citus materiālus labumus, bet uzsver - jau dalība šajā pasākumā nozīmē tikt pamanītam un sniedz iespējas iekļūt Eiropas blūza apritē.

Profesionālā kārta notiks ceturtdien, 19. jūlijā, plkst. 19.00 uz "Origo Summer Stage" skatuves Rīgā, Stacijas laukumā. Šajā kārtā katram konkursantam būs jāsniedz 25 minūšu priekšnesums žūrijai un skatītājiem. Tiks vērtēta izpildījuma oriģinalitāte un atbilstība žanram, kā arī skatuves tēls un individuālā meistarība. Žūrijas balsojums noteiks tos četrus labākos, kas piedalīsies fināla koncertos III Blūza svētkos Siguldā 28. jūlijā. Konkursa mērķis ir pierādīt sev un citiem, ka blūzs arī Latvijā ir blūzs! Koncerti ir bez maksas.

Žūrijā: Aigars Lapsa, Dailes Zigis, Jānis Vanadziņš, Normunds Kalniņš.

Latvijas Blūza konkursu rīko Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar partneriem.

Jau ziņots, ka saskaņā ar aizvadītajā vasarā notikušā I Latvijas Blūza konkursa nolikumu, tā uzvarētāji - grupa Chehols šī gada 16. - 17.martā Berlīnē pārstāvēja valsti starptautiskajā konkursā European Blues Challenge, kurā tikās 19 Eiropas valstu Nacionālo blūza konkursu uzvarētāji.

Latvijas Blūza konkursa un Siguldas Blūza svētku idejas autora un organizētāja Normunda Kalniņa viedoklis: "Berlīnē redzētais vēlreiz apstiprināja pārliecību, ka Latvijas blūzs ir daudz augstākā līmeni, nekā tas mums ir stāstīts. Chehols nebija nedz labākais, nedz sliktākais tā vienkāršā iemesla dēļ, ka mūzika nav 100 metru skrējiens, kur uzvarētāju noteikt ir samērā vienkārši. Jebkura mākslu konkursa būtība ir pierādīt pasākumu rīkotājiem, ka tieši tu būsi viens no tiem, kuru klātbūtnes dēļ apmeklētāji pirks biļetes. Daudzās festivālu rīkotāju vizītkartes grupas pārstāvja Kristiana rokā liecināja, ka, gan mēs ar Latvijas Blūza konkursa it kā grūtajiem noteikumiem, gan tie, kas saņem dūšu piedalīties, - visu darām pareizi."

Šogad III Blūza svētki norisināsies divas dienas - 27. un 28. jūlijā, kad līdz pat pusnaktij uz Siguldas pilsdrupu estrādes skatuves kopā ar pašmāju mūziķiem uzstāsies blūzmeņi no ASV, Austrijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas un Lietuvas.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs visā Latvijā, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.bezrindas.lv. Apmeklētāju ērtībām būs norīkoti autobusi maršrutos Rīga - Sigulda - Rīga.

Foto (c) Nauris Zeltiņš 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV