Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris gūst panākumus starptautiskā konkursā

EasyGet.lv, 19.07.2012. 09:26

Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris šajā vasarā piedalījās jauniešu pūtēju orķestru konkursā Šveicē, no kura atveda godpilno otro vietu, informēja orķestra pārstāve Astrīda Ķēniņa.
Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris gūst panākumus starptautiskā konkursā

Jau 17. gadu radošā projektā tikās Latvijas Jauniešu pūtēju orķestra dalībnieki - 53 jaunie mūziķi no 25 mūzikas skolām un mūzikas vidusskolām, lai orķestra mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Jāņa Puriņa vadībā sagatavotu programmu koncertiem Latvijā, Polijā un IV Starptautiskajam pūtēju orķestru festivālam un konkursam Cīrihē, Šveicē. Orķestrim šīs vasaras darbs ir atnesis otro vietu, konkursā piedaloties otrajā augstākajā grūtības pakāpes grupā.

Starptautiskais jauniešu pūtēju orķestru festivāls Cīrihē notiek ik pēc septiņiem gadiem, pulcējot vairākus tūkstošus mūziķu no visas pasaules. Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris šajā konkursā piedalījās otro reizi. Konkursā Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris atskaņoja obligāto skaņdarbu Tomasa Traksela svītu Maģiskais bērns un izvēles skaņdarbu Alfrēda Rīda Pasakalja.

Festivālā piedalījās vairāk nekā 80 dažādi kolektīvi no Šveices, Beļģijas, Ungārijas, Vācijas, Latvijas, Igaunijas, Slovēnijas un citām Eiropas valstīm.

Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris darbojas pēc projekta orķestra principa – ir noteikta programma, īss koncentrēts programmas sagatavošanas laiks, kurā jāiekļaujas mūziķiem no dažādām Latvijas vietām, kam seko koncerti, festivāli vai konkursi. Ik gadu nomainās apmēram puse mūziķu.

15 gadu laikā Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris ar panākumiem piedalījies konkursos Vācijā, Šveicē, Nīderlandē, Somijā, Austrijā un Krievijā. Koncertējis ne tikai šajās valstīs, bet arī Lietuvā un Igaunijā. 2009. gada vasarā Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris bija Lietuvas Tūkstošgades Dziesmu svētku dalībnieku vidū.

Foto: Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV