Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Dzelteno pastnieku rozā izlasīte

EasyGet.lv, 20.07.2012. 12:55

Festivāla Laba Daba apmeklētājiem tikšanās ar "Dzeltenajiem pastniekiem" nenotiks pirmo reizi. 2010. gadā grupa atjaunoja 1984. gada albuma "Alise" autentisko skanējumu, izveidodami unikālu, daudzu atmiņās spilgti palikušo koncertuzvedumu. Un šāda klausītāju atsaucība nav nekas neparasts, jo "tajos festivālos, kuriem nepiestāvam, mēs nemaz nespēlējam," stāsta Ingus Baušķenieks. Uz jautājumu par plāniem šī gada festivālam, viņš sev raksturīgajā nopietni nenopietnajā manierē atklāj, ka koncertprogramma būs īpaša vairāku iemeslu dēļ: "Būs dziesmas no visiem septiņiem albumiem, arī gabali, kas līdz šim bijuši vien ierakstos lentās. Tāda rozā izlasīte. Līdz šim jau zelta izlase uz priekšu un atpakaļu nospēlēta, jāpamēģina klāt kaut kas jauns."
Dzelteno pastnieku rozā izlasīte

Pašmāju jaunā viļņa pionieriem - grupai "Dzeltenie pastnieki" rudenī plānots liels koncerts Palladium koncertzālē, tādēļ ikviena uzstāšanās šovasar uztverama kā trenēšanās. "Koncertprogramma būs garāka kā garais vilciens, mums nekad tik garas programmas nav bijis. Tagad, klausoties cauri pa gadiem sacerēto, ir tā, ka o, gribas šito un ā, arī vēl šito!" stāsta Ingus, piebilstot arī to, ka sen jau pārsniegts ierastais limits – viens koncerts gadā.

Līdzīgi kā pagājušo reizi, arī šoreiz notiek intensīva gatavošanās festivālam. Izmaiņas skārušas ne vien reperturāru, bet arī grupas sastāvu, kuram pēc astoņu gadu spēlēšanas trijatā, klāt nākuši vēl trīs cilvēki. Mēģinājumos kopīgi tiek meklēts labākais skanējums un viens no lielākajiem pārsteigumiem būšot tas, ka "Dzeltenie pastnieki" beidzot mācēs dziedāt: "Mēs ar Viesturu trenējamies, vajadzētu beidzot uzlabot to dziedāšanu, šķībi un greizi. Uzliekam austiņas un dziedam līdzi, ierakstām un pēc tam klausāmies visas lažas. Labā Dabā viss būs pagriezts pret skatītājiem kā parasti, tikai pēkšņi izrādīsies, ka mazāk šķībi dziedam. Tas priekš dažiem varētu būt šokējoši!"

Runājot par brīvdabas festivāliem raksturīgo atmosfēru un atrašanās vietu, Ingus Baušķenieks sevi dēvē par rūdītu pilsētnieku, jo dabā viņam būt ir grūti: "Dabā nav kafejnīcas un trūkst vēl šausmīgi daudz būtisku lietu." Tomēr atsevišķas lietas Ingum šķiet ļoti pieņemamas, piemēram, jūra vai putni. Neaizmirsīsim bez festivāla sarūpētās mūzikas, paspēt paklausīties arī dabā dzirdamās skaņas!

Atgādinām, ka festivāls "Laba Daba 2012" norisināsies no 3. līdz 5. augustam Līgatnē LU atpūtas kompleksā "Ratnieki", kur trīs dienu garumā uzstāsies vairāk nekā četrdesmit grupas un mūziķi.

Intervija ar grupu Dzeltenie pastnieki radio NABA:

http://www.mixcloud.com/radionaba/labadaba2012dzeltenie-pastnieki-19072012/

Foto: Dzeltenie pastnieki. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV