Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Grupa “Linkin Park” skaita minūtes

easyget.lv, 17.05.2007. 09:50 | komentāri (2)

Četru gadu ilgās gaidas beidzot ir galā – populāro Grammy® laureātu “Linkin Park” trešais studijas albums “Minutes to Midnight” tikko nonācis arī Latvijas veikalu plauktos!
Grupa “Linkin Park” skaita minūtes

Albumu producējis grupas vokālists Maiks Šinoda un 2007.gada Grammy laureāts producents Riks Rubins, kurš strādājis ar U2 un Red Hot Chili Peppers, un tas jau paspēts atzīt par grupas svarīgāko veikumu.

Albuma pirmais singls “What I’ve Done”, kurš iznāca 2.aprīlī, ASV Billboard topā debitēja 7.vietā, kļūstot par veiksmīgāko singlu visā grupas karjeras laikā.

“Jaunajā albumā esam ieguldījuši vairāk, nekā jebkā citā, ko esam līdz šim darījuši,” stāsta grupas basists Deivs Farels. “Linkin Park” studijā pavadīja 14 mēnešus un ierakstīja vairāk nekā 100 demo dziesmas, no kurām albumā iekļuva 12.

Maiks Šinoda jauno albumu uzskata par lielāko sasniegumu grupas skanējuma attīstībā: “Mēs eksperimentējām ar jauniem instrumentiem un studijas aprīkojumu, sākot no antīkām ģitārām un pastiprinātājiem līdz Rika Rubina oriģinālajām 808 bungām, kas izmantotas Beastie Boys pirmajā ierakstā.”

Producents Riks Rubins atzīst: “Viņi ir sevi atklājuši no jauna, tas vairs nav vecais repa roks, bet gan melodisks un progresīvs ieraksts.”

Grupas mājas lapā www.linkinpark.com apskatāmas ekskluzīvas video epizodes no albuma tapšanas.

Grupa “Linkin Park” izveidojās pirms 11 gadiem kādā Kalifornijas vidusskolā, apvienojoties trim klasesbiedriem. Grupa kļuva populāra ar savu debijas albumu “Hybrid Theory”, kurš iznāca 2000.gadā, un kopš tā laika pārdevusi ierakstus 40 miljonos kopiju. Pašlaik grupā spēlē Česters Beningtons (vokāls), Maiks Šinoda (vokāls), Robs Burdons (bungas), Breds Delsons (ģitāra), Džo Hāns (dīdžejs) un Deivs “Fēnikss” Farels (bass). Grupa saņēmusi Grammy balvu par dziesmu “Crawling” un “Numb/Encore”, piedaloties Jay-Z. 2005.gadā grupa sadarbībā ar Sarkano Krustu izveidoja labdarības organizāciju “Music For Relief” (www.musicforrelief.org) dabas katastrofās cietušajiem.

Maija beigās “Linkin Park” atklās savu Eiropas koncertu turneju:

24.maijs – Kopenhāgena, Dānija, “Forum”
25.maijs – Stokholma, Zviedrija, “Globe”
27.maijs – Hamburga, Vācija, “Colorline Arena”
28.maijs – Landgrāfa, Nīderlande, “Pinkpop Festival”
30.maijs – Parīze, Francija, “Bercy”
1.jūnijs – Nirburgringa, Vācija, “Rock Am Ring Festival”
2.jūnijs – Nirnberga, Vācija, “Rock Im Park Festival”
8.jūnijs – Lisabona, Portugāle, “Alive 2007 Festival”
9.jūnijs – Doningtona, Lielbritānija, “Download Festival”
11.jūnijs – Cīrihe, Šveice, “Hallenstadion”
12.jūnijs – Prāga, Čehija, “Sazka Arena”
13.jūnijs – Chorzow, Polija, “Stadion Slaski” (īpašie viesi Pearl Jam koncertā)
15.jūnijs – Venēcija, Itālija, “Heineken Festival”
16.jūnijs – Nikersdorfa, Austrija, “Nova Rock Festival”

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV