Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Swedbank korim panākumi starptautiskā koru konkursā Spānijā

EasyGet.lv, 30.07.2012. 09:08

28. jūlijā Spānijā 58. Starptautiskajā habanēru un polifonās mūzikas konkursā Torevjehā Swedbank koris sešpadsmit koru konkurencē polifonijas kategorijā izcīnīja 2. vietu, iegūstot naudas balvu 4000 EUR apmērā, informē kora direktore Linda Grecka.
Swedbank korim panākumi starptautiskā koru konkursā Spānijā

Swedbank koris konkursā izpildīja spāņu habanēras, kā arī gruzīnu komponista I.Kečakmadzes "Lašaris gzaze" un latviešu komponista Ērika Ešenvalda skaņdarbu "A drop in the Ocean", kas ieguva lielu publikas atsaucību.

Koru konkurss, kas ir iekļauts Unesco Nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā un ir viens no nozīmīgākajiem kultūras notikumiem Spānijā, šogad pulcēja labākos korus no Spānijas, Venecuālas, Indonēzijas, Lietuvas, Serbijas, Ungārijas, Polijas, Ķīnas, Kolumbijas un Dienvidkorejas, kā arī Latvijas.

2003. gadā dibinātais Swedbank koris, kurš šobrīd ir viens no labākajiem Latvijas amatierkoriem, tuvākajā laikā izdos kompaktdisku "Saullēktā", kā arī septembrī dosies uz prestižu starptautisku koru konkursu Somijā, Helsinkos.

Informācija par konkursu www.torrevieja.org

Swedbank kora mākslinieciskais vadītājs ir Artūrs Ancāns, diriģenti Matīss Tučs un Jurģis Cābulis, vokālā pedagoģe Zigrīda Krīgere.

Foto: Swedbank koris. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV