Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Laba Daba tuvojas: sākas pupociklu vasara

EasyGet.lv, 01.08.2012. 09:33

No 3. līdz 5. augustam mūzikas festivālā Laba Daba Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki" uzstāsies vairāk nekā četrdesmit grupas. Viena no tām - Rīgas ansamblis "Pupociklu Vasara" - pirms festivāla viesojās radio NABA studijā.
Laba Daba tuvojas: sākas pupociklu vasara

Sviestroka kūlēji

Viens no lielākajiem Laba Daba piedāvātajiem pārsteigumiem šīs vasaras muzikālajā programmā ir leģendārās grupas "Pupociklu Vasara" uzstāšanās. Tie, kuri, izdzirdot frāzes "rasā izkapts labāk kož" vai "košļā, košļā ķieģeļus", uzreiz piefiksēs galvā šos teikumus izskanam komplektā ar noteiktām melodijām, ir ne tikai muzikāli labi izglītoti cilvēki, bet arī labi cilvēki kā tādi. Sviestroka pamatlicēji un vārdā nosaucēji, grupa, kura katru reizi savu biogrāfiju izgudro no jauna un pēc pamatsastāva, kā viņi paši apgalvo, ir diezgan līdzīga grupai "Dakota". Uz sarunu radio studijā ieradies Uģis Vismanis kopā ar vienu no grupas biedriem, kurš intervijas laikā tā arī neizrunā ne pušplēsta vārdiņa, tomēr tas sarunai netraucē, gluži pretēji, pat piešķir zināmu šarmu bez jau tā lielās pamatšarma devas. Bez Uģa grupā darbojas arī Aleksandrs Ruģēns un Juris Andersons. Ja var ticēt teikai par grupas nosaukuma izcelsmi, tad tā rašanos ievesmojis slavenais itāļu dziedātājs Pupo, kurš reiz tika pie mopēda no eksperimentālās, uz Itāliju eksportētās Rīgas mopēdu partijas. Reizē vienkārši un sarežģīti, tomēr ar grupas nosaukumu jokot nevar, jo "ja gadās kāds kāzuss, mēs uzreiz rakstām sūdzību Valsts Valodas centram un vainīgie administratīvā kārtībā tiek sodīti". Tikpat rosinoši kā grupas nosaukums ir arī dziesmu teksti, spēles ar valodu šai grupai nav svešas.

Redzēsim un dzirdēsim

Stāstot par pēdējos gados paveikto, pupociklisti min, ka daudz vieglāk ir būt Robertam Bugabem un rūpīgi uzskaita uzkrāto pieredzi: "Neesam piedalījušies Gaiziņkalna karnevālā. Liepājas dzintars mums gāja secen, Baha mūzikas dienas mūs arī nepaņēma un Operas mūzikas svētki mūs izbrāķēja." Šajā uzskaitījumā patīkami atšķiras festivāls Laba Daba, kurā "Pupociklu Vasaras" uzstāšanās būs vienīgā iespēja grupas uzticīgākajiem faniem dzirdēt grupas koncertuzstāšanos. "Mums ir tāds zilais sapnītis, ka varētu kādreiz sacerēto ierakstīt labā kvalitātē un kompilēt. Lai dziesmas ir pieejamas tautai un grozās apritē. Kas grib, var "nopumpēt", kam ir par daudz naudiņas, tas var iet uz veikalu, bet kas ir pavisam stulbs, samaksāt naudiņu un tad "nopumpēt"". Līdzīgi kā grupa "Frontlines", arī "Pupociklu Vasara" ir šī gada festivāla pārsteigums. Tāpēc, gatavojoties koncertiem, ir vērts izvilkt no krājumiem "Odekolona" izlases vai interneta dzīlēs noklausīties pa kādai "Pupociklu Vasaras" dziesmai, lai festivālā ar pārliecību varētu ne tikai lēkāt, bet arī dziedāt līdzi. Uģis par plānoto grupas uzstāšanos pagaidām neko vairāk neatklāj, nobeigumā citējot futbola trenera Karela Bruknera vārdus: "Redzēsim, redzēsim". Tiekamies un redzamies festivālā Laba Daba!

Foto: Rīgas ansamblis "Pupociklu Vasara". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV