Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Labā Dabā prezentēs filmas "Kolka Cool" DVD

EasyGet.lv, 01.08.2012. 17:07 | komentāri (2)

Mūzikas festivāla Laba Daba ietvaros notiks kinofilmas "Kolka Cool" svaigi izdotā DVD prezentācija. Festivālā uzstāsies dziedātāja Chinawoman, kura popularitāti Latvijā ieguva pēc režisora Jura Poškus filmas iznākšanas uz ekrāniem, kurā plaši izmantoti Chinawoman motīvi no albuma "Lovers are Strangers".
Labā Dabā prezentēs filmas "Kolka Cool" DVD

Filmu "Kolka Cool" festivālā izrādīs 4. augustā 13.00. Turpat pulksten 14:30 paredzēta DVD prezentācija, kurā piedalīsies Chinawoman un filmas "Kolka Cool" radošais kolektīvs - aktieri, režisors, producents un citi. Pasākums vadīs mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, kurš ievadā iepazīstina ar tēmu mūzika filmās: „Nereti mākslinieki kļūst atpazīstami tieši pēc tam, kad viņu dziesmas kāds dzird filmās. Savulaik tā jau ir bijis gan ar zviedru grupām The Cardigans un The Concretes, bet Enjas slavenā 1988.gada dziesma "Orinocco Flow" pēkšņi ir atguvusi popularitāti šogad pēc tās skanēšanas filmā "Meitene ar pūķa tetovējumu"".

Jura Pošķus jaunākās spēlfilmas "Kolka Cool" skaņas celiņā izmantota šosestdien festivālā Laba Daba gaidāmās mākslinieces Chinawoman dziesmas "Strangers are Lovers" fragmenti, kuru vadmotīvu iedarbīguma ziņā gribētos pielīdzināt klasiskajam slavenās Jamaikas dziedātājas Greisas Džonsas hitam "I've Seen That Face Before" (Libertango), ko viņa pirmoreiz ierakstīja 1981.gadā, un 1988.gadā arī tas ieguva jaunu elpu pēc iekļaušanas Romāna Polanska filmā "Frantic" (1988).

"Tas ir burvīgi, ka režisori saskata kādā dziesmā perfektu muzikālo ilustrāciju savām filmām, un ar Chinawoman mūs iepazīstina Jura Poškus filma. Nu arī klātienē festivālā Laba Daba mēs varēsim iepazīties ar Kanādā dzimušo un Berlīnē dzīvojošo krievu izcelsmes dziedātāju, kas savu iedvesmotāju sarakstā līdzās PJ Hārvijai, Kortnijai Lavai un Peaches min padomju estrādes primadonnu Allu Pugačovu, un tā noteikti ir unikāla, pat grūti aptverama kombinācija," vēsta Uldis Rudaks.

Arī dziedātāja savulaik nodarbojusies ar filmu veidošanu un viņai nav svešs šis formāts, savukārt filmas režisors Juris Poškus mūzikai piešķir nozīmīgu lomu. Chinawoman Latvijā viesosies pirmoreiz un tieši šis apstāklis pasākumam piešķirs vienreizīgumu, jo arī filmas veidotāji ar Chinawoman klātienē iepriekš nav tikušies.

Festivāls Laba Daba no 3. līdz 5. augustam notiks atpūtas kompleksā "Ratnieki" Līgatnē. Sākot ar 4. augustu, gan internetā www.kolkacool.lv, gan festivālā uz vietas varēs iegādāties jaunizdoto DVD.

Foto: Chinawoman. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV