Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šodien notiks otrais „Ghetto brīvrunu batls"

EasyGet.lv, 02.08.2012. 11:23

Ceturtdien, 2.augustā, pl.19.30 Grīziņkalna skeitparkā populārākajā jauniešu ielu kultūras un sporta kustības „Ghetto Games" laikā norisināsies otrais „Ghetto brīvrunu batls", kurā piedalīsies tādi brīvrunu meistari kā Lino, Edžons, Madis, Armija, Raivo Spoks, Kleins, Sandis un Netīrais Haris.

Atšķirībā no pagājušā gada brīvrunu batla, šoreiz uzvarētājus noteiks žūrija – Āķis (Kaspars Jansons), Ozols (Ģirts Rozentāls) un Gacho (Gatis Irbe).

Brīvrunu batls ir MC (hip-hop izpildītāju) cīņa, kad katram no dalībniekiem ir sevi jāprezentē, uz vietas improvizējot un izdomājot ritmisku rečetatīvu ar atskaņām.

Pagājušā gada pirmajā „Ghetto brīvrunu batlā" piedalījās gan atpazīstami, gan mazāk zināmi vārdi no Latvijas hip hop scēnas: Nātre, Edžons, Kosmo, , Mc Deep, Krišis, Haris, Ļermontovs un Mākonis. Šī aktivitāte pulcēja vairākus simtus ne tikai basketbola turnīra apmeklētājus, bet arī hip - hop kultūras pārstāvjus, interesentus un aktīvistus.

Batla norise

Dalībnieki izlozes kārtībā tiek sadalīti pāros, kas cīnās pēcplay-off principa; tātad – katra pāra uzvarētājs tiek nākamajā kārtā līdz finālā tiek noskaidrots uzvarētājs.

Katra pāra dalībniekam ir divi piegājieni. Katra piegājiena ilgums ir 1 minūte. Pirmajā piegājienā vadītāji dalībniekam iedod brīvrunas tematu; otrajā piegājienā tematika ir brīva, kas visbiežāk tiek izmantota, lai sevi reprezentētu un parādītu tehnisko un izdomas pārākumu par savu pretinieku.

Batla organizētāji uzsver un atgādina, ka MC ir cilvēks, kas uzņemas atbildību par saviem vārdiem. Situācijā, kad kāds no dalībniekiem nav gatavs uzņemties atbildību par pateikto (piem., rupji izsakās par otra dalībnieka vecākiem vai aizskar otra dalībnieka tautību), pasākuma vadītāji patur tiesības pārtraukt cīņu un diskvalificēt šo dalībnieku no tālākās cīņas.

Ghetto basket, ghetto dance jam session

Paralēli „Ghetto brīvrunu batlam" Grīziņkalna skeitparkā kā ierasts, norisināsies iknedēļas Ghetto Basket turnīrs, kurā šajā vakarā tiks izspēlēta ceļazīme uz starptautisko ielu basketbola turnīru „Tallinn Open 2012", kas norisināsies 11.08.2012.

Šajā vakarā aicināti arī visi ielu dejotāji, jo pirmo reizi šajā vasarā norisināsies „Ghetto Dance Jam Session". Šajās sacensībās aicināti piedalīties HipHop, Breiking/Locking, House Dance, Popping stilu dejotāji.

Ieeja Ghetto Games pasākumā - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV