Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Prāta vētra koncertē Saldū

Aiga Leitholde, 06.08.2012. 12:13 | komentāri (1)

Svētdien, 5.augustā, Saldus otrās vidusskolas sporta laukumā savas koncertu tūres 'Vēl viena klusā daba' ietvaros uzstājās grupa 'Prāta vētra'. Iepriekšējo reizi Saldū 'Prāta vētra' koncertēja 1999.gadā.
Prāta vētra koncertē Saldū

Galerijas:

Šajā tūrē 'Prāta vētras' koncertu īpašie viesi ir grupa 'The Sound Poets'. Grupas mūzikai piemīt visaptverošs atmosfēriskums, kas viegli apņēma arī Saldus koncerta klausītājus. Noskaņas nianses iekrāsoja pūšamie instrumenti un čella liriskais skanējums, bet saausīties mudināja dziesmu dzejiskie vārdi. 'The Sound Poets' priekšnesums, kura noslēgumā izskanēja 'Kalniem pāri', sasaucās ar 'Prāta vētras' koncerta ievaddziesmām.

'Prāta vētras' jaunākais albums 'Vēl viena klusā daba' dienas gaismu ieraudzīja šī gada maijā. To raksturo liriska, sirsnīga noskaņa, kas atbilst divvientulības stundām, saglabājot vienu no savām galvenajām iezīmēm - poētiskus dziesmu tekstus, kas mudina uz līdzi dziedāšanu. Tomēr šī albuma dziesmas ir vienots veselums, nevis atsevišķi radio singli, kā tas bija ierasts iepriekšējos grupas albumos. Tāpēc saprotams, ka 'Vēl viena klusā daba' koncertu tūrē bija dzirdama arī visu laiku mīlētāko 'Prāta vētras' dziesmu izlase.

Jau aplūkojot vērienīgo skatuvi, varēja nojaust, ka būs sagaidāmi daudzi pārsteigumi. Skatuves priekšā esošā pusapļa vidū koncertu vēroja īpaši laimīgie. Kreisajā sānā bija novietots ekrāns, labajā sānā – 'zelta planēta'. Koncerta temps dinamisks, kas pārdomāti aptvēra visas skatuves iespējas. Zināmākās dziesmas dažkārt saplūda viena otrā, veidojot pāreju uz jaunām. Ar grupu uz skatuves dziedāja trio 'Limonāde', bet dziesmā 'Nākamā nodaļa' Renārs Kaupers dziedāja duetā ar jauno dziedātāju Eviju Smagari.

Koncerta attīstības pavērsienus iezīmēja pārģērbšanās, kas iesākās, Kauperam negaidīti parādoties svītrainā žaketē dziesmas 'Ja vien tu uz mani paskatītos' laikā, bet koncerta gaitā pārģērbusies bija visa grupa. Un bija pienācis laiks skatuvei sakustēties, lai skanot dziesmai 'Lantern', aizgādātu grupu uz 'Laimīgo planētu'. Koncerta kulminācija ir tik negaidīta, ka patiesībā ir grēks to tagad izstāstīt. Šis pārsteigums ir jāpiedzīvo iepriekš neinformētam. Izskaņā koncerts ir pāraudzis kopā sadziedāšanā. Zelta planētā mītošais Jānis Jubalts izstāstīja pasaku 'Spogulīt, Spogulīt', kas, protams, izraisīja – 'atkārtot, atkārtot!' reakciju. Vairāk nekā divu stundu garā koncerta noslēgumā izskanēja tituldziesma 'Vēl viena klusā daba', siltās atvasaras dziesma.

'Prāta vētra' koncerta laikā ne uz mirkli neļāva atslābt klausītāja uzmanībai. Publika atsaucās draudzīgā priekā, līdzi dziedāšanā un roku viļņos, plaukstu sprakšķos. Klausītāju vecums - sākot ar maziem ķipariem līdz cienījamiem sirmgalvjiem. 'Prāta vētras' koncerts ir radījis sajūtu, ka redzēto nebūtu pareizi vārds vārdā atstāstīt. Mirklī, kad šķita, sajūsma pamazām noplok, bija pienācis laiks nākamajam negaidītajam pavērsienam. Ja šādi ir tūres koncerti, tad kādus brīnumus būs iespēja sagaidīt noslēguma koncertā Rīgā?

Foto: Prāta vētra koncertē Saldū. Foto (c) Nauris Zeltiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV