Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Guntars Freibergs gūst panākumus marimbas konkursā Zalcburgā

EasyGet.lv, 09.08.2012. 10:39

Prestižajā Zalcburgas marimbas konkursā labāko piecu finālistu vidū, līdzās Ķīnas, Bulgārijas un diviem Vācijas pārstāvjiem, iekļuvis arī latvietis Guntars Freibergs, informē mūziķa pārstāvji.
Guntars Freibergs gūst panākumus marimbas konkursā Zalcburgā

Zalcburgas marimbas konkurss, kas tiek uzskatīts par prestižāko marimbas konkursu pasaulē un notiek tikai reizi trijos gados, norisinājās no 30. jūlija līdz 5. augustam Austrijā, slavenajā Zalcburgas Mocarteuma Universitātē.

Tajā piedalījās 66 dalībnieki, kurus vērtēja tādi izcili marimbas un perkusiju spēles meistari kā Peter Sadlo, Bogdan Bacanu, Robert van Sice, Momoko Kamiya, Ivana Bilic, Emmanuel Sejourne un žūrijas komisijas priekšsēdētājs komponists Alexander Mullenbach.

Konkursanti sacentās trijās kārtās, katrā no tām izpildot augstākā līmeņa marimbas spēles repertuāru. Labāko piecu finālistu vidū, līdzās Ķīnas, Bulgārijas un diviem Vācijas pārstāvjiem, iekļuva arī Freibergs.

Trešajā kārtā dalībnieki izpildīja konkursa obligāto skaņdarbu - atzinību guvušā grieķu komponista Minas Borboudakis darbu "Dead Strokes" marimbai kopā ar sitaminstrumentu kvartetu "Viva Nova" un arī sevi reprezentējošu solo priekšnesumu. Freiberga otrā vieta ir vēl nebijis panākums Latvijas marimbas un perkusiju spēles vēsturē.

Foto: Guntars Freibergs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV