Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Folkklubā Ala Pagrabs koncertēs folkgrupa Svjata Vatra

EasyGet.lv, 10.08.2012. 15:14 | komentāri (1)

23. augustā plkst. 21:00 folkklubā Ala Pagrabs koncertēs igauņu/ ukraiņu folkgrupa Svajata Vatra. Svjata Vatra spēlē austrumeiropeisku mūziku, jo tā ļauj sajust saistību ar pagātni.
Folkklubā Ala Pagrabs koncertēs folkgrupa Svjata Vatra

Svjata Vatra no ukraiņu valodas nozīmē "svēta uguns", kas ir dibināta 2005. gadā apvienojoties draugiem no Ukrainas un Igaunijas. Grupas muzikālajā pamatā ir temperamentīgs trombons un Igaunijas dūdu skaņas. Šis ir četru mūziķu projekts, kurš izgaismo Ukrainas etniskās mūzikas saknes. Tā ir nacionālā mūzika, kura ietver sevī Mātes Dabas melodijas, kur katrai notij ir savs stāsts.

Grupa spēlē pozitīvu, humānu mūziku - tādu, kurā nav agresijas, kurā sajūtami Ukrainas, Igaunijas, Grieķijas mūzikas ritmi. Šo mūzikas stilu es saucu par ugunīgo folk mūziku.

Svjata Vatra snieguši vairāk nekā 300 dzīvās mūzikas koncertus vairāk nekā 12 valstīs. Viņi ir uzstājušies Francijā, Krievijā, Ukrainā, Zviedrijā, Somijā, Latvijā, Vācija, Čehijas Republikā, Rumānijā, Anglijā, Polijā, Nīderlandē un Beļģija festivālos, piemēram, Urkult, Viljandi Folk Music Festival un FelSziget un Positivus un Londonas Starptautiskajā festivālā.

Savas darbības laikā, šī grupa ir ierakstījusi četrus mūzikas albumus.

Grupā muzicē Ruslan Trochynskyi - vokāls, trombons, Kulno Malva - vokāls, dūdas, akordeons, Juhan Suits - koka rags, svilpe, arfa, igauņu dūdas, Martin Aulis - perkusijas, bungas.

Iepriekšējo reizi Svjata Vatra folkklubā "Ala Pagrabs" muzicēja 2011. gadā.

Foto: Igauņu/ ukraiņu folkgrupa Svjata Vatra

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV