Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izskanējis Fontaine Festival 2012

Aiga Leitholde, 13.08.2012. 14:08

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 10. līdz 12. augustam, Liepājā norisinājās gadskārtējais Fontaine Festival, ar devīzi 'Cool in Hell'. Šogad festivāla programma nespīdēja ar populāru viesmākslinieku vārdiem, tomēr tā bija muzikāliem pārsteigumiem bagāta.
Izskanējis Fontaine Festival 2012

Galerijas:

Gadiem ejot, Fontaine Festival ir spējis radīt īpašu rokenrola gaisotni un ieguvis uzticamu klausītāju kopu. Festivāla programmu veido grupas, kas klubā Fontaine Palace ir jau uzstājušās aizvadītās klubu sezonas laikā, kā arī festivāla saimnieku muzikālie favorīti vai atklājumi. Festivāls norisinās uz četrām skatuvēm, un katrai no tām ir cita funkcija. Kluba sānos esošā Akropolis ir vairāk paredzēta niansētākas, instrumentāli sarežģītākas vai noskaņu mūzikas baudīšanai, kamēr Fontaine Palace ir īstā vieta, kur dārdēt rokmūzikai. Dūmu piepildītais Prison Bar ir kā radīts blūzam, bet vakara galvenie mākslinieki jau ierasti uzstājas uz lielās Gypsy camp skatuves. Šogad festivāls piedāvāja iespēju nakšņot telšu pilsētiņai, kurai bija ierādīta vieta aiz lielās Fontaine Royal viesnīcas.

Fontaine Festival rokenrola aura vienkopus pulcē arī tos mūziķus, kuru vārdi nav minēti festivāla programmā, taču tie labprāt pievienojas draugiem uz skatuves. Tā grupas 'The Factor' pēdējās dziesmas laikā mūziķiem pievienojās grupas 'Relicseed' ģitāristi Edgars Rakovskis un Kārlis Šteinmanis. Turpretim grupa 'Lord Bishop' uz skatuves sadejoja ar saviem klausītājiem. Ar rokenrolu tā visplašākajā izpratnē draugos ir arī lietuviešu grupa 'Roadkill', kas piektdienas naktī Fontaine Palace žiperīgos solīšos lika kustēties klātesošo kājām. Visnopietnākie mākslinieki festivālā bija grupa no Dānijas 'Bentzon Brotherhood', kas sestdienas vakarā klausītājus priecēja ar daudzveidīgiem elementiem bagātu džezu.

Lielu publikas atbalstu piedzīvoja festivāla namatēvs 'Louie Fontaine & The Starlight Searchers', kura programma sastāvēja gan no jaunākā albuma 'Buried and Blessed', gan senāk radītām dziesmām. Intensīvu koncertu nospēlēja grupa 'Laime Pilnīga', kura festivāla klausītājiem atrādīja savas visjaunākās dziesmas un apmētāja ar 'naudaszīmēm'. Akropilis skatuves džeza grupa 'Funcoolio' radīja relaksējošu gaisotni kompānijas baudīšanai, kamēr Prision Bar vareni pieskandināja Imants Daksis, koncertu beidzot vien ar četrām ģitāras stīgām. Izturīgākiem par godu svētdienā spēlēja džeza grupa 'Mixer', SKA grupa 'All Day Long'.

2012.gada Fontaine Festival varētu nosaukt par kluba sezonas kopsavilkumu. Salīdzinājumā ar aizvadīto gadu, festivāla apmeklētāju daudzums bija mazāks, tomēr no tā ieguva atnākušie - bija gan vairāk vietas, gan patiesāka savējo noskaņa. Fontaine Festival programma neizdabā masu publikas gaumei un arvien vairāk nostiprina savu neatkarīgumu, atstājot apmeklētājiem tikai divas izvēles iespējas – vai tev patiks vai nepatiks Fontaine Festival. Vidusceļš nav iespējams.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV