Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Sergejs Jēgers un Farinelli Portrets uzstāsies Rīgas svētkos

EasyGet.lv, 15.08.2012. 16:58

Sergejs Jēgers un Farinelli Portrets aicina uz bezmaksas koncertu 18. augustā plkst. 19.30 Rīgas Doma dārzā, informē mūziķu pārstāve Alise Koknēviča.
Sergejs Jēgers un Farinelli Portrets uzstāsies Rīgas svētkos

Latvijas spožākais kontrtenors Sergejs Jēgers un diriģents Māris Kupčs rīdziniekiem un pilsētas viesiem Rīgas svētku ietvaros piedāvā ieklausīties visskaistākajās baroka opermūzikas skaņās, ko, šķiet, vislabāk varētu raksturot Farinelli - dziedātājs, kura balss tembrs savulaik spēja apburt tūkstošiem klausītāju, dižciltīgu hercogieņu un grāfieņu, kā arī pilsētnieču. Saldsērīgās nopūtas un sajūsmas aplausi tolaik tika uzskatīti par frivolu, nepieklājīgi atklātu uzvedību, taču tas neatturēja dižā itāļu dziedātāja pielūdzējas no šādas savas sajūsmas izrādīšanas.

Farinelli un citu tālaika operas leģendu spilgtākos portretējumus jums būs iespēja dzirdēt latviešu izcilā kontrtenora Sergeja Jēgera, jaunās daudzsološās soprānes Maijas Tutovas, baroka orķestra Collegium Musicum Riga, baroka kora Collegium Choro Musici Riga un diriģenta Māra Kupča aizraujošajā sniegumā.

Šis koncerts mūziķiem būs divkārši svētki, jo tieši 18.augustā dienasgaismu ieraudzīs viņu jaunais kompaktdisks "Mūzika Rīgā 1570 – 1800".

Ieeja koncertā 18.augustā plkst. 19.30 Doma dārzā - bez maksas.

Vairāk par mūziķiem: www.earlymusic.lv

Foto: Sergejs Jēgers un Farinelli Portrets. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV