Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

VII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētkos skanēs Mārtiņa Brauna "Saule, Pērkons, Daugava"

EasyGet.lv, 16.08.2012. 13:23

No  22. līdz 25. augustam Helsinkos, Somijā jauktie kori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Islandes, Somijas, Zviedrijas, Grenlandes un Fēru salām tiksies VII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkos.
VII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētkos skanēs Mārtiņa Brauna "Saule, Pērkons, Daugava"

Četras dienas Helsinku koncertzālēs un baznīcās notiks koru koncerti. Tāpat svētku dalībniekiem būs iespēja apmeklēt dažādas meistarklases, kuras vadīs diriģenti, komponisti un citi nozares pārstāvji. Par koru kustību un laikmetīgo kora mūziku Latvijā stāstīs diriģents Romāns Vanags.

Šoreiz kopkora repertuārā iekļauta Mārtiņa Brauna dziesma "Saule, Pērkons, Daugava" un tautas dziesma "Pūt, vējiņi" Jurjānu Andreja apdarē. Galā koncertā 25. augustā koncertzālē The Finlandia Hall uz sadziedāšanos visu dalībvalstu valodās tiksies visi svētku dalībnieki.

Pirmie Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki notika Rīgā 1995.gadā un to idejas autos ir diriģents Imants Kokars. 2015. gadā, svinot 20. jubileju, VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki atkal notiks Latvijā.

"Svētku mērķis ir dot dalībniekiem iespēju uzstāties, satikt koristus no citām valstīm un iedvesmoties no viņu pieredzes, dzirdēt jaunu mūziku un izjust kopdziedāšanu", stāsta svētku mākslinieciskais vadītājs Kari Turunens (Kari Turunen).

Latviju svētkos pārstāvēs Ogres novada kultūras centra jauktais koris "Ogre", Talsu tautas nama jauktais koris "Uz augšu", Kandavas novada Kultūras pārvaldes jauktais koris "Kandava" un Smiltenes Kultūras un sporta centra jauktais koris "Vidzemīte".

Latvijas koru dalību VII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētkos koordinē Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs.

Informācija par VII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkiem http://nbchoir.net

Foto: Komponists Mārtiņš Brauns. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV