Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vestards Šimkus izvēlas flīģeļus topošajai koncertzālei Latgalē

EasyGet.lv, 20.08.2012. 11:57

Pasaulslavenais Latvijas pianists Vestards Šimkus topošajai Austrumlatvijas reģionālajai daudzfunkcionālajai koncertzālei Rēzeknē Steinways&Sons flīģeļu ražotnē Hamburgā izvēlējies divus koncertflīģeļus. V.Šimkus ir pārliecināts, ka Rēzeknē varēs baudīt labāko koncertflīģeļu skanējumu ne tikai Latvijā, bet vismaz visā Baltijā.
Vestards Šimkus izvēlas flīģeļus topošajai koncertzālei Latgalē

No Hamburgas uz Rēzekni ceļu mēros divi Steinway&Sons lielie koncertflīģeļi (modelis D-274), kurus 16. augustā izvēlēties palīdzēja izcilais latviešu pianists. "Ir svarīgi, ka reģionālais daudzfunkcionālais centrs - Austrumlatvijas koncertzāle, savā īpašumā iegūs tik augstas klases instrumentus, jo viens no būtiskākajiem nosacījumiem laba līmeņa mākslinieku koncertiem Rēzeknē ir tieši labu instrumentu esamība. Steinway&Sons firmas instrumenti nevienam pasaules mūziķim jautājumus nerada", saka koncertzāles Mākslinieciskā vadītāja Ilona Rupaine.

Divu Steinway&Sons instrumentu iegāde nepieciešama, lai nodrošinātu līdzvērtīgu koncertu iespējas centra lielajā un mazajā zālē. Šo instrumentu iegāde rada jaunas iespējas reģionālu, valstisku un arī starptautisku konkursu un festivālu rīkošanā, ir lielisks ieguldījums mūsu reģiona jauno mūziķu izaugsmē. Izcilais krievu pianists Vladimirs Aškenazi reiz teicis: "Steinway ir vienīgais instruments, kurš ļauj pianistam darīt visu, ko vien tas vēlas un visu, par ko vien tas sapņo."

"Piedzīvotais Hamburgā ir īpašs pārdzīvojums, jo Steinway&Sons ir patiesi vērtīgs instruments. Esam ļoti pateicīgi pianistam Vestardam Šimkum, kurš veica šo atbildīgo darbu. Var teikt, ka Vestards kļuvis par mūsu flīģeļu krusttēvu," saka koncertzāles vadītāja Diāna Zirniņa.

Flīgeļu izvēle ilgusi nedaudz vairāk nekā četras stundas. Šajā laikā pianists lika skanēt astoņiem flīģeļiem, lai no tiem izvēlētos labākos. Viņam palīdzēja klavieru skaņotājs un restaurators Edgars Kauķis.

Flīgeļi Rēzeknes koncertzālei nav tikai ieguvums, bet arī milzīga atbildība. Atbildība gan par mākslinieciski augstvērtīgiem pasākumiem, gan arī par šī vērtīgā instrumenta pienācīgu uzglabāšanu, kas paredz gan gaisa temperatūras, gan mitruma režīma ievērošanu.

Steinway&Sons instrumenti ir īsts mākslas darbs. Katrs no tiem ir veidots no 12 000 detaļām, kurām piemīt neatkārtojams raksturs un individualitāte. Viena instrumenta izveide ilgst trīs gadus, tā izgatavošanā piedalās ap 200 meistari, 90% šajā procesā ir roku darbs.

Vairāk nekā 150 gadus ilgajā savas pastāvēšanas vēsturē Steinway&Sons instrumenti iemantojuši kvalitātes un pilnības etalona slavu, to vērtība, līdzīgi izciliem mākslas darbiem, ar katru gadu arvien pieaug.

Foto: Vestards Šimkus izvēlas flīģeļus Austrumlatvijas koncertzālei. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV