Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Prāta vētras koncerttūres noslēgums Skonto stadionā

Aiga Leitholde, 20.08.2012. 23:05

Piektdienas, 17. augusta, vakarā Rīgā Skonto stadionā grupa 'Prāta vētra' noslēdza sava jaunākā albuma 'Vēl viena klusā daba' koncerttūri, kuras ietvaros uzstājās vēl piecās Latvijas pilsētās. Šo koncertu laikā grupas albums paspēja iemantot platīna diska statusu, kas Latvijas mūzikā pēdējos gadus notiek ļoti reti.
Prāta vētras koncerttūres noslēgums Skonto stadionā

Galerijas:

Skonto stadionā laicīgāk sanākušos klausītājus iepriecināja Dj Toms Grēviņš, kurš miksēja labi zināmas, daudz dzirdētas populārās dziesmas. Kad uz skatuves kāpa vakara viesi 'The Sound Poets', viņi spēlēja jau pilnam stadionam nepacietīgu klausītāju. 'Prāta vētra' koncerta dziesmu secību nebija mainījusi – tas tika atklāts ar jaunā albuma dziesmām 'Mēles' un 'Starp citu'. Taču, ņemot vērā aizvadītos notikumus, dziesmai 'Bronza' tika mainīts piedziedājums: 'mums, tak, ir zelts un arī bronza!' Šīs dziesmas laikā grupai uz skatuves pievienojās Latvijas BMX Olimpiskā komanda ar pašu Māri Štrombergu priekšgalā. Dziesmas noslēgumā atskanēja patiesi sirsnīgas gaviles, kas radīja lielu emocionālo pacēlumu arī paša koncerta gaitā.

'Prāta vētras' koncertam acīmredzamas bija trīs dažādas daļas, taču, ieskatoties precīzāk, kopā sanāca pat piecas. Ļoti pārdomātā dziesmu secība ļāva piedzimt pārsteigumam, proti, nomierinot klātesošos ar dziesmu 'Šovakar neguļ tik daudzi', Renārs Kaupers negaidīti bija pārģērbies dziesmai 'Ja vien uz mani tu paskatītos'. Koncerta vidu iezīmēja grupas noiešana no skatuves, kad klausītājus izklaidēja asprātīgais 'Prāta vētra' kosmosā braukšanas video. Viss zīmīgi – kā nākamā sekoja dziesma 'Lantern', kas 'kosmonautus' bija atgādājusi uz 'Laimīgo planētu Rīgu' – slīdošas skatuves konstrukcijas grupu no sāniem pamazām bīdīja uz skatuves vidu.

Kopā ar Gustavo tika izpildītas kopā sapludinātas dziesmas 'Tur kaut kam ir jābūt' un 'Manai pilsētai', bet tad! Bija pienācis īstais laiks kosmonautu kostīmiem mirgot uguntiņās, un ļauties Baltajai sensācijai. Kopā tika sapludinātas dziesmas: 'Skumjākā parāde uz mūsu ielas', 'Ziema' un 'Plaukstas lieluma pavasaris', klubu mūzikas ritmos kulminējot visbaltākajā no dziesmām. Pēc lielās ballītes sekoja 'līdzi dziedamo dziesmu' daļa, izskanot 'Rudens', 'Spogulīt, Spogulīt', ar zelta 'saulē' spēlējošu Jāni Jubaltu. 'Lec', un vēl dažām jaunā albuma dziesmām. Līdzīgi kā citur Latvijā, noslēguma sentiments tika pataupīts tituldziesmai 'Vēl viena klusā daba'. Tomēr Rīgas klausītājiem vēl nebija pietiekami – un atskanēja 'Lidmašīnas'.

Vērojot koncertu jau otro reizi, gāja secen pārsteiguma momenti, kam 'Vēl viena klusā daba' scenārijā ir ļoti svarīgs emocionālā lādiņa uzdevums. Koncerts no jauna ļāva pārliecināties par to, cik ļoti labi 'Prāta vētra' jūt klausītāju aktuālās vajadzības. Protams, lielākais vairums daudz tolerantāks būs pret klubu ballīti nekā pret simfoniskās orķestra negaidīto ierašanos. Un skaistus, sirsnīgus dziesmu vārdus latviešu valodā klausītāji vienmēr novērtēs vairāk par pārsteidzošu muzikālu risinājumu. Un vēl citas patiesības, kas 'Prāta vētrai' ir ļoti labi zināmas un kura tās kvalitatīvi prot pielietot. Rezultāts ir likumsakarīgs – vēl viens grandiozu koncertu cikls ir noslēdzies!

Foto: Prāta vētra koncerttūres noslēgumā Skonto stadionā. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV