Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latvijā atgriežas psihedēliskās tautas mūzikas duets Lost Harbours

EasyGet.lv, 21.08.2012. 09:45 | komentāri (1)

Šonedēļ Latvijā koncertēs viesi no Lielbritānijas - psihedēliskās tautas mūzikas grupa Lost Harbours, uzstājoties divos bezmaksas koncertos, informē ULVE Agency.
Latvijā atgriežas psihedēliskās tautas mūzikas duets Lost Harbours

Duets Lost Harbours izveidots 2007. gadā Sautendā un sākotnēji vairākus gadus darbojies kā mākslinieciskā vadītāja un ģitārista Ričarda Tompsona vienpersoniskā mūzikas telpa, vēlāk sastāvam pievienojās pūšamo instrumentu spēlētāja Emma Rīda. Dueta daiļrade aprakstīta kā psihedēliskā tautas mūzika, kas sevi balsta korāļu vienbalsīgajā dziedājumā, kā arī ietver atsauces uz mūsdienu avangarda estētiku un postmodernisma kultūras mantojumu. Starp abu dalībnieku ietekmes avotiem minami tādi mākslinieki kā Stīvs Reihs, Lorens Konors un Ričards Jangs.

Līdz šim izdoti četri grupas Lost Harbours mazalbumi un 2012. gada debijas albums Hymns and Ghosts, kurš izpelnījies daudzu mūzikas apskatnieku atzinību, un kura veicināšanas nolūkos plānoti vairāki atgriešanās koncerti Baltijas valstīs, Latvijā un Igaunijā, kur tā plaši spēlējusi 2011. gada nogalē. Šajā reizē par to atklājēju uzaicināts Londonas guļamistabas ierakstu mākslinieks Derils Vorsingtons, kas plašāk gan pazīstams ar savu skatuves vārdu Kostoglotov.

Pirmais no bezmaksas koncertiem notiks 23. augustā plkst. 21.00 bārā Chomsky Rīgā. Turpretī 24. augustā plkst. 23.00 klausītāji tiks pulcēti koncertā Melno Cepurīšu Balerijā Jelgavā.

 

http://ulve-agency.tumblr.com
http://lostharbours.bandcamp.com
http://kostoglotov.bandcamp.com

Foto: Psihedēliskās tautas mūzikas grupa Lost Harbours. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV