Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

"Takā" koncertēs Cat from Japan

EasyGet.lv, 21.08.2012. 12:01

Piektdien, 24. augustā, plkst. 20.00 kafejnīcā "Taka" muzicēs lūpošanas meistars un psihedēliskā roka pārstāvis Cat from Japan.
"Takā" koncertēs Cat from Japan

Cat form Japan ir muzikālais soloprojekts, kas ir viens no pirmajiem lūpošanas tradīciju piekopējiem Latvijā.

Lūpot jeb cilpot nozīmē, ka mūziķis uzstāšanas laikā ik pa laikam ieraksta dziesmas vienojošas tēmas: ritmu, pavadījumu, basa noti, bet pēc tam virsū piespēlē solo tēmas.

Mākslinieks, līdzīgi kā burvju triku meistars, uz skatuves uznāk ar koferi, kurā atrodas skaņu efektu kastītes, kas ir Cat from Japan „pavadošais orķestris". Mūziķi interesē aizsniegt cilvēka dziļākos apziņas slāņus ar psihodēliskās ģitārspēles palīdzību. „Lielākoties viss, ko esmu spēlējis un ierakstījis, ir bijis spontāni prātā iešāvušos ideju improvizējums dzīvā ģitāras muzicējumā. Mūzikā esmu meklējis dziļas pārdomu un atmiņu veicinošas sajūtas, ko koncertos fantastiski ir izdevies nodot mazām, domu auras tverošām klausītāju grupām. Dziesmas veidoju, izmantojt tikai balss un elektriskās ģitāras skaņas, tās ierakstot (ielūpojot) takti pa taktij lūpmašīnā un uzaudzējot daudzveidīgu skaņdarbu visdažādākajās garastāvokļa krāsās. Rezultāts izklausās dīvains, neparasts, postrokāls, psihodēlisks un aizrauj klausītāju dziļi dziļi pārdomu labirintos."

Foto: Cat from Japan. Foto (c) Jānis Vidmants 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV