Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Zigmars Liepiņš noslēdz "Atgriešanos"

EasyGet.lv, 27.08.2012. 11:59

Ar ovācijām Liepājā, Valmierā, Jēkabpilī un Dzintaru koncertzālē noslēgusies komponista Zigmara Liepiņa 60 gadu jubilejas koncertturneja "Atgriešanās", informē Juris Millers. Visi pieci turnejas koncerti, tostarp papildkoncerts Dzintaru koncertzālē bija pilnībā izpārdoti.
Zigmars Liepiņš noslēdz "Atgriešanos"

Visemocionālāk koncertos skatītāji sumināja dziedātājus Imantu Vanzoviču un Mirdzu Zīveri, kuru atgriešanās uz lielās skatuves jau ir atzīta par kultūrvēsturisku notikumu – abi dziedātāji pierādīja, ka joprojām ir ne tikai tautas mīlēti un gaidīti, bet arī lieliskā formā. "Uzskatu, ka Mirdza Zīvere ir mūsu nācijas sirdsdziesmu dziedātāja – viņas balsī skan latviešu tautai nozīmīgākās dziesmas", koncertā Dzintaru koncertzālē sacīja turnejas producents Juris Millers. "Es patiesi izbaudīju šo turnejas laiku, šo atkalredzēšanos ar skatītājiem," noslēdzoties turnejai, sacīja Mirdza Zīvere.

Koncertos piedalījās Mirdza Zīvere, Imants Vanzovičs, Igo, Aivars Brīze, Dons, Ieva Kerēvica, Zane Dombrovska, Ginta Krievkalna, Niks Matvejevs, Fredis, Ufo, kā arī Kristapa Krievkalna ansamblis Zigmara Liepiņa vadībā.

Jāatzīmē, ka svētdien notikušais turnejas noslēguma koncerts bija nedaudz atšķirīgs no iepriekšējiem – ievērojot senās estrādes tradīcijas, tas tika dēvēts par "zaļo" koncertu, kura laikā mūziķi viens otram sarūpēja lielākus un mazākus pārsteigumus. Tā piemēram Igo pārsteidza Zigmaru Liepiņu ar dziesmas "Amors Superstārs" fragmentu, kuras laikā komponistam tika uzdāvināts ekskluzīvs konjaks, rotaļlietu ūdenspistole un krekliņš ar koši sarkanu sirdi, kurā Zigmaram, visu skatītāju klātbūtnē, ar aizsietām acīm bija jātrāpa – gluži kā dziesmas varonim Amoram. Savukārt pēc koncerta notika saviesīgas svinības, kurās tika sumināti visi aptuveni 50 turnejas rīkošanā iesaistītie cilvēki un mūziķi. "Paldies visiem, kuri ar savu neatlaidību un darbu realizēja šo projektu," sacīja Zigmars Liepiņš, uzrunājot klātesošos.

Koncertus klātienē apmeklēja arī mūsu valsts augstākās amatpersonas – Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa vēroja turnejas atklāšanu Liepājā, savukārt Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis – koncertu Dzintaru koncertzālē, kura laikā Zigmaram Liepiņam tika pasniegts Ministru kabineta Atzinības raksts. Koncerta starplaikā, tiekoties ar Valsts un Ministru prezidentiem, kā arī eksprezidentu Valdi Zatleru, Zigmars Liepiņš viņiem dāvāja savu nupat izdoto teātra mūzikas izlasi "Zigmars Liepiņš. Teātrim un Operai".

Tuvākā iespēja redzēt Zigmaru Liepiņu uz skatuves būs tikai oktobrī, kad tieši savā dzimšanas dienā viņš sniegs koncertu uz Nacionālā teātrā skatuves, kurā skanēs teātra un kino mūzika, kuras autors ir Zigmars Liepiņš.

Foto: Zigmars Liepiņš koncerrtūres "Atgriešanās" koncertā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV